Αθλητισμός|02.02.2020 15:26

Βασίλισσα Σοφία στη Μελβούρνη: Η Κενίν κατέκτησε την Αυστραλία

Newsroom

Με εντυπωσιακή επιστροφή μετά την απώλεια του πρώτου σετ η Σοφία Κενίν είναι η νέα βασίλισσα του Αυστραλιανού όπεν.

Η 21χρονη Αμερικανίδα παρότι έχασε το 1ο σετ κατάφερε να νικήσει 4-6, 6-2, 6-2 την Ισπανίδα Γκαμπρίν Μουγκουρούθα και να κατακτήσει τον πρώτο Γκραντ Σλαμ τίτλο στην καριέρα της ολοκληρώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την επιτυχημένη παρουσία της στο πρώτο μεγάλο τουρνουά του παγκοσμίου τένις.

T

Μάλιστα μέχρι πριν μια εβδομάδα η Κενίν δεν είχε αγωνιστεί σε κανέναν προημιτελικό Γκραντ Σλαμ ενώ μέχρι σήμερα, οι σημαντικότεροι τελικοί που είχε αγωνιστεί ήταν για την κατηγορία International της WTA όπου έχει τρεις τίτλους και έναν χαμένο τελικό.

T

Παρόλα αυτά ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης και επικράτησε της Ισπανίδας που ήταν και το φαβορί. Στον ημιτελικό η Κενίν νίκησε την Άσλεϊ Μπάρτι. Μετά τον θρίαμβο της στην Αυστραλία αναμένεται να ανέβει 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανέβει την Δευτέρα στο Νο7 στην παρθενική είσοδο της στο Top 10.

H Kενίν θα αυξήσει το κασέ της κατά 4,12 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (2,76 εκατομμύρια δολάρια), διπλασιάζοντας σχεδόν το σύνολο των επάθλων που έχει κερδίσει στην καριέρα της.

T

Η Αμερικανίδα είχε 28 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ η Μουγκουρούθα είχε 45 αβίαστα λάθη και 32 winners ενώ στο 3ο σετ έκανε τραγικά λάθη που της κόστισαν τον τίτλο.

Nα σημειωθεί πως η 26χρονη Μουγκουρούθα έχει στην κατοχή της το Ρολάν Γκαρός του 2016 και το Γουίμπλεντον του 2017 και αγωνίστηκε για 4η φορά σε τελικό Γκραντ Σλαμ. Στον ημιτελικό πέρασε το εμπόδιο της Σιμόνα Χάλεπ.  Η επανεμφάνιση της σε τελικό Γκραντ Σλαμ μετά από 2,5 χρόνια θα την απογειώσει 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξης και από την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο 16.

Σοφία ΚενίνAustralian OpenΣπορΤένιςΓκαρμπίνιε ΜουγουρούθαΑυστραλιανό Όπεν