Αθλητισμός|05.12.2018 18:20

Παναθηναικός: Ο ΟΦ Ιεράπετρας λίγο έλειψε να κάνει το κάζο της χρονιάς

Κώστας Γουλής

Το Κύπελλο είναι παραδοσιακά ο θεσμός των εκπλήξεων, ωστόσο τέτοια «βόμβα» σαν αυτή που λίγο έλλειψε να ενεργοποιήσει χθες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο ΟΦ Ιεράπετρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν θα είχε προηγούμενο.

Η ομάδα του Λασιθίου, σύλλογος της Γ’ Εθνικής, σόκαρε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα με την καθαρή κι ωραία μπάλα που έπαιξε, κρατώντας για 93’ λεπτά στα χέρια της ένα ιστορικό «διπλό», κι αφού είχε ανατρέψει πρώτα μέσα σε 18 λεπτά το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη στο 20’, με τα τέρματα των Χίσι (25’) και Αναστασόπουλου (43’). Ο απίστευτα αναποτελεσματικός στο β’ ημίχρονο Παναθηναϊκός, αφού γλίτωσε δις το απόλυτο «κάζο» στις ευκαιρίες των Αναστασόπουλου (81’) και Χίσι (87’), κατάφερε εντέλει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94’) να… σώσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Καμπετσή, που σφράγισε το τελικό 2-2 και στέρησε απ’ τον σύλλογο της Ιεράπετρας τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του.

Ο Παναθηναϊκός με αμιγώς ελληνική ενδεκάδα και πολλούς «μικρούς» στο βασικό σχήμα, πίεσε από νωρίς για το γκολ και το βρήκε στο 20’, με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Χατζηθεοδωρίδη. Ο ΟΦΙ ωστόσο, όχι μόνο δεν παράτησε το ματς, αλλά συνέχισε να πιέζει ψηλά και ισοφάρισε στο 25’ με κοντινό πλασέ του Χίσι, από σέντρα του Μηνά. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους «πράσινους» πήρε και… κεφάλι στο σκορ στο 43’, με τον Αναστασόπουλο, σε μία φάση που ο Μαρτσάκης (που επηρέαζε τη φάση και δεν βρήκε για… εκατοστά τη μπάλα) ήταν οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να ανατρέψει το σε βάρος του σκορ. Δύο φορές ο Κουντουριώτης (49’, 51’), μία ο Καμπετσής (δοκάρι στο 52’) και δύο ο Εμμανουηλίδης (71’, 90’ κεφαλιά μόνος άουτ) δεν μπόρεσαν να νικήσουν από καλή θέση τον Παναγιώτου. Ο ΟΦΙ επιχείρησε να «χτυπήσει» το «τριφύλλι» στην κόντρα, αλλά σπατάλησε τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στα τελευταία λεπτά (όταν όλος ο Παναθηναϊκός είχε βγει μπροστά) και στην τελευταία φάση του αγώνα, μίλησε η ψυχραιμία του Καμπετσή, που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή έξοδο του Παναγιώτου από σέντρα του Εμμανουηλίδη και σε άδεια εστία έκανε το τελικό 2-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης, 3-4-3): Κότσαρης – Παντελάκης, Θεοχάρης (46’ Μπουζούκης), Οικονόμου – Αποστολάκης (79’ Σιφναίος), Τζανδάρης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης – Εμμανουηλίδης, Κουντουριώτης (70’ Πούγγουρας), Καμπετσής.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Γ. Μάγγος, 3-5-2): Παναγιώτου – Κορομηλάς, Μίγγας (79’ Πιθαρούλης), Καλημέρης – Αναστασόπουλος, Πότσι, Παπαδόπουλος, Χίσι, Μούτσα – Μαρτσάκης (57’ Κορέττα), Μηνάς (69’ Τζελέπης).

Κύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκός