Αθλητισμός|03.02.2020 14:24

Στην Ελβετία ο Γεραπετρίτης - Συναντήσεις με FIFA και UEFA για το ποδόσφαιρο

Newsroom

Συνεχίζονται οι δράσεις της κυβέρνησης για να μπει μια τάξη στο χώρο του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται σήμερα Δευτέρα (3/2) στην Ελβετία, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, η οποία είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, πρόεδρος της οποίας είναι ο Σλοβένος Αλεκσάντερ Τσεφέριν.

Η κυβέρνηση επισπεύδει τις πρωτοβουλίες της, στοχεύοντας άμεσα – εντός του προσεχούς 15μέρου -  σε απτά δείγματα γραφής, που θα πείσουν όλους τους εμπλεκομένους εντός κι εκτός Ελλάδος για το στίγμα της μείζονος σημασίας κυβερνητικής παρέμβασης, που κυοφορείται. Όπως το θέτει ανώτερος κυβερνητικός παράγων, «το ποδόσφαιρο θα καθορίσει τους όρους εκκαθάρισης του ποδοσφαίρου», εξ ου και το Μέγαρο Μαξίμου προσκαλεί τις διεθνείς ποδοσφαιρικές οργανώσεις να θέσουν τους όρους του παιχνιδιού, αλλά και προσωπικότητες αδιαμφισβήτητου κύρους στο εσωτερικό να «τρέξουν» το φιλόδοξο εγχείρημα. Αυτό το νόημα, εξάλλου, έχουν οι παρασκηνιακές επαφές, που είχε τα τελευταία 24ωρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης με ανθρώπους, όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης, που έχουν βαθιά γνώση των χρόνιων παθογενειών, που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η σύσταση ολιγομελούς επιτροπής –  3 με 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και τεχνοκράτες – ώστε να  αναλάβουν μαζί με τις UEFA και FIFA το έργο των σαρωτικών αλλαγών, που επίκεινται, ήτοι από την αλλαγή του οργανογράμματος του ποδοσφαίρου και του τρόπου εκλογής των οργάνων του έως σημαντικές μεταβολές στον τρόπο επιλογής και λειτουργίας της αθλητικής Δικαιοσύνης, του ορισμού των διαιτητών και της αυστηροποίησης του πειθαρχικού κώδικα. Μετά την επιστροφή Γεραπετρίτη από την Ελβετία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ποιοι θα απαρτίσουν την εν λόγω επιτροπή.

ΕΠΟUEFAΓιώργος ΓεραπετρίτηςΕΕΑFIFA