Αθλητισμός|03.02.2020 17:59

Πιτίνο: «Δεν με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ, στην Εθνική είμαστε όλοι Eλληνες»!

Newsroom

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Σύνδεσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 200 Έλληνες προπονητές, ενώ τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς. Μεταξύ των προπονητών που ο ΣΕΠΚ βράβευσε ήταν κι ο Ρικ Πιτίνο για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό.

«Κάνει καλό να ταξιδεύουμε και να μαθαίνουμε πράγματα... Έχω κοουτσάρει απέναντι σε προπονητές-θρύλους, όπως ο Φιλ Τζάκσον, ο Πατ Ράιλι και ο Μάικ Σιζέφσκι, όμως αυτοί οι προπονητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προπονητές στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή. `Όλοι έχουμε το ίδιο βασικό συστατικό. Έχουμε πάθος, είμαστε πεινασμένοι για το μπάσκετ! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του. Σας εύχομαι υγεία, χαρές και επιτυχίες... Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ, δεν μπλέκομαι σε αυτά. Όταν κοουτσάρω την Εθνική, είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών αναφορικά με τη εκδήλωση του στο επίσημο δελτίο τύπου ανέφερε: «Πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν επιδράσει σημαντικά στο άθλημα, όπως ο Γιώργος Ζευγώλης, ο Νίκος Αποστολίδης, ο Ανδρέας Πολέμης και ο Μανώλης Δημητρίου. Επίσης, βραβεύτηκαν οι προπονητές που κατέκτησαν τίτλους και είχαν επιτυχίες την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε  επίσης ο Μίλαν Τόμιτς που κατέκτησε τρεις τίτλους ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Δημήτρης Ιτούδης (EuroLeague & VTB League) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (Winner League) δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, ευχαρίστησαν όμως τον Σύνδεσμο για την τιμή μέσω video που προβλήθηκαν. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ντέιβιντ Στερν και του Κόμπι Μπράιαντ, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή τις πρώτες ημέρες του 2020».

Ρικ Πιτίνομπάσκετεθνική Ελλάδας