Αθλητισμός|04.02.2020 10:31

Eurolegue: Χωρίς Πρίντεζη για την 10η νίκη στο Κάουνας ο Ολυμπιακός - Το πρόγραμμα

Newsroom

Το πρώτο από τα δυο παιχνίδια της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague βρίσκει τον Ολυμπιακό στο Κάουνας να διεκδικεί (20.00, Novasports1), απέναντι στην Ζαλγκίρις την 10η νίκη της σεζόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Γιώργου Πρίντεζη, ενώ στη θέση του συμπεριέλαβε για να συμπληρώσει 12άδα τον 17χρονο Αλέξανδρο Νικολαϊδη. Οι ερυθρόλευκοι «τρέχουν» στην διοργάνωση ρεκόρ 9-13 ενώ μια νίκη λιγότερη(8-14), έχει η Ζαλγκίρις, που προέρχεται από δυο θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Βιλερμπάν και Άλμπα.

«Όλοι καταλαβαίνουν το πόσο μας επηρεάζει η απουσία του Πρίντεζη, αρκεί να δείτε τους μέσους όρους του σε πόντους, δημιουργία και ριμπάουντ. Αυτό είναι που πρέπει να καλύψουμε», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε: «Η Ζαλγκίρις έχει τον ίδιο προπονητή επί σειρά ετών και παίζει με τη φιλοσοφία του. Δεν είναι, όμως, ανίκητη.Δεν έχει περιθώρια ο Ολυμπιακός να χάνει ματς που πρέπει να πάρει. Δεν λέω πως είναι ένας αγώνας που πρέπει να πάρουμε, αλλά κάθε ματς από δω και πέρα έχει τέτοια μορφή για εμάς».

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους από την πλευρά του αναλύοντας τον Ολυμπιακό είπε: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ακόμα αυτός που έχει την μπάλα για  πολλή ώρα στα χέρια του. Οι ρόλοι των Ουέιντ Μπάλντγουιν και Σάσα Βεζένκοφ έχουν αυξηθεί. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην επίθεση τους και διαθέτουν πολλούς σουτέρ, συν τον Τέιλορ Ρότσεστι που ελέγχει τον ρυθμό».

Το πρόγραμμα (23η αγωνιστική)

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντόλου Εφές, Novasports2HD

20.00 Ζάλγκιρις Κάουνας - Ολυμπιακός, Novasports1HD

21.45 Βιλερμπάν – Μπάγερν Μονάχου, Novasports3HD

21.45 Αρμάνι Μιλάνο – Άλμπα Βερολίνου, Novasports5HD

22.00 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια, Novasports4HD

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

19.00 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Φενερμπαχτσέ, Novasports3HD

20.00 Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός, Novasports2HD

21.05 Μακάμπι Fox Τελ Αβιβ – Χίμκι, Novasports5HD

22.00 Βαλένθια – Μπαρτσελόνα, Novasports3HD

ΖαλγκίριςEuroleagueμπάσκετΟλυμπιακός