Αθλητισμός|04.02.2020 13:35

ΠΑΟΚ: «Το σκεπτικό της ΕΕΑ αγνοείται και όσο συνεχίζεται η δίκη Μαρινάκη, δύσκολα θα γραφτεί...»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ επανέφερε στην επιφάνεια το θέμα που προέκυψε από τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς από το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα το πρωί (4/2) δεν έχει φτάσει στα χέρια των ανθρώπων του «Δικεφάλου του βορρά» το σκεπτικό της γνωμοδότησης που αφορά την εισήγηση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι «ασπρόμαυροι» σε ανάρτησή του συνδέουν τη καθυστέρηση με την έναρξη της δικής των στημένων αγώνων, στην οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εκ των κατηγορουμένων, ενώ αναφέρθηκαν και στις τελευταίες καταγγελίες εναντίον της ΕΕΑ που αφορούν την ενδεχόμενη δωροδοκία μέλους αλλά και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τη χρονική στιγμή έκδοσης της γνωμοδότησης.

«Τον επικεφαλής Υφυπουργό ήδη τον περιθωριοποίησαν...»

Η «ασπρόμαυρη» ΠΕ αναφέρει: «Τρίτη 04.02.2020 ώρα 13:00. Το σκεπτικό της γνωμοδότησης αγνοείται από τις 27.01.2020 και όπως φαίνεται όσο συνεχίζεται η δίκη των στημένων αγώνων, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κατηγορείται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος από τη νομική του υπηρεσία να γραφτεί έστω μια υποτυπώδης «τεκμηρίωση» για την ΕΕΑ. Χθες γίναμε σοφότεροι μαθαίνοντας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και τυχόν ποινικές ευθύνες του Λευτέρη Αυγενάκη και των μελών της ΕΕΑ, σχετικά με το χρόνο έκδοσης της γνωμοδότησης ενώ είναι υποχρέωση της εισαγγελίας να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Παναγόπουλου για ενδεχόμενη δωροδοκία μέλους της ΕΕΑ.
Είναι σοκαριστικό το γεγονός πως ένας Υπουργός και τα μέλη του ερευνώνται για κακουργήματα και σε όλους φαίνεται φυσιολογικό, στοιχείο που δείχνει την παντελή έλλειψη αξιοπιστίας της συγκεκριμένης σύνθεσης της επιτροπής. Παρότι τον επικεφαλής τους Υφυπουργό ήδη τον περιθωριοποιήσαν, είναι αξιοπερίεργο πόσο ακόμη οι Τζουλάκης, Φαραντούρης (για τον οποίο έρχονται νέα στοιχεία), Αρκούδης και Μαρούπα θα αρνούνται να παραιτηθούν, περισώζοντας την όποια αξιοπρέπεια) τους έχει απομείνει.

ΥΓ: Τα αποτελέσματα εντός γηπέδου δεν έχουν καμία σχέση με τον ανένδοτο αγώνα, μέχρι της πλήρους διαλευκάνσεως του στησίματος που επιχείρησαν Λευτέρης Αυγενάκης, ΕΕΑ και ο εντολέας τους, εναντίον του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚΛευτέρης ΑυγενάκηςΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού