Αθλητισμός|05.02.2020 13:01

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ανζέ με πολύ σοβαρές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Newsroom

Με πολύ σοβαρές κατηγορίες συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία ο πρόεδρος της Ανζέ, Σαϊντ Σαμπάν, έπειτα από καταγγελία εργαζόμενης στην ομάδα για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Ήδη διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο γαλλικός σύλλογος.

Ο 55χρονος πήγε μόνος του στην αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της Τετάρτης (5/2). Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του κατατέθηκε στις 7 Ιανουαρίου, για γεγονότα που χρονολογούνται από τα τέλη του 2019. Η καταγγέλουσα περιγράφει σεξουαλική κακοποίηση στη Μαδρίτη, στο περιθώριο ενός αγώνα της Ατλέτικο, όπου είχαν προσκληθεί αρκετοί υπάλληλοι της ομάδας για τον εορτασμό των 100 χρόνων του συλλόγου. Η δεύτερη καταγγελία αφορά περιστατικό στα γραφεία του συλλόγου. 

Ο πρόεδρος της Ανζέ αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλική υπόθεση και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας θα αποδείξει στο δικαστήριο την αθωότητά του, ωστόσο ο ανακριτής έχει τη μαρτυρία δύο ακόμη γυναικών, που επιβεβαίωσαν ότι είχαν υποστεί ανάλογες επιθέσεις από το 2011 και μετά.

Η Ανζέ αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος (Ligue 1) και βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

ποδόσφαιροσεξουαλική επίθεσηπρόεδροςΓαλλία