Αθλητισμός|06.02.2020 00:16

Ο Γεραπετρίτης αποκάλυψε κυβερνητικό πλάνο για να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ

Newsroom

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι υπάρχει κυβερνητικό πλάνο ανεξαρτητοποίησης της διαιτησίας από την ΕΠΟ! Ο κυβερνητικός παράγοντας, που ανέλαβε τις επαφές με τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου μετά το «άδειασμα» του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τόνισε επίσης ότι οι συζητήσεις με την UEFA θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν επί αθηναϊκού εδάφους με την επίσκεψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο και την επανεκκίνηση του. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, το συνυποσχετικό θα το καταρτίσει η ελληνική πλευρά και θα το υπογράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι περιλαμβάνεται και η ανεξαρτησία της διαιτησίας, που σήμερα υπάγεται στην ΕΠΟ. Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις επαφές για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να υπάρξει ένας ανεξάρτητος φορέας για τους διαιτητές. Ενας φορέας κάτω από οποίον θα είναι όλοι οι διαιτητές. Η διαιτησία πρέπει να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι διοικήσεις των ομάδων και στάθηκε και στον τρόπο διαφορετικότητας στην εκλογή των οργάνων στο ποδόσφαιρο και πως υπάρχει ανάγκη για αυτό. «Το πακέτο των προτάσεων από τις FIFA / UEFA θα έρθει μετά την υπογραφή του μνημονίου. Είναι μέσα στο καταστατικό των FIFA /UEFA αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση πάντως διαπίστωσα τη διάθεση της UEFA για να βοηθήσει» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Και πρόσθεσε ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί, από πλευράς κυβέρνησης, οι επαφές με την ΕΠΟ: «Δεν είμαι σίγουρος πως θα ήταν προς το καλύτερο. Πρέπει να υιοθετήσουμε κανόνες που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακοί οι πίνακες στατιστικής της UEFA. Τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι σε ανοδική πορεία. Σχεδόν η μόνη που έχει πάρει την κατιούσα είναι η Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε τα ξένα πρότυπα και μετά να προβούμε σε οτιδήποτε άλλο».

διαιτησίαUEFAποδόσφαιροFIFAΓιώργος Γεραπετρίτης