Αθλητισμός|07.02.2020 18:33

Παπαδόπουλος: «Θέλουν να περάσει σε δεύτερη μοίρα η δίκη για τα στημένα»

Αντώνης Τσακαλέας

Εχουν περάσει δέκα ημέρες από τη γνωστοποίηση της γνωμοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για μια υπόθεση που στηρίχθηκε σε καταγγελία του Ολυμπιακού περί σχέσεων ΠΑΟΚΞάνθης, με τον οργανισμό του Δικεφάλου να περιμένει ακόμη το σκεπτικό για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του. Η εν λόγω καταγγελία μάλιστα... προέκυψε την περίοδο που θα άρχιζε η μεγάλη δίκη για τους στημένους αγώνες και την ύπαρξη συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τον Ολυμπιακό να αποτελεί τον κοινό παρονομαστή, αφενός με την καταγγελία που έκανε εναντίον του ΠΑΟΚ στην υπόθεση που «σέρνεται» εξαιτίας της κωλυσιεργίας της ΕΕΑ, αφετέρου με την παρουσία του ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη στη λίστα των 28 κατηγορούμενων για τους στημένους αγώνες, η προσπάθεια υποβάθμισης της δίκης για τα στημένα με το «Αυγενάκης Gate» δεν περνάει απαρατήρητη.

Το δείχνουν όσα συμβαίνουν εσχάτως με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα δύο νέα μέλη που τοποθετήθηκαν με διαδικασίες εξπρές παραμονές της εξέτασης της υπόθεσης, η επιλογή του χρόνου τόσο ως προς την καταγγελία του Ολυμπιακού όσο και ως προς την ανακοίνωση της εισήγησης λίγο πριν από τη σέντρα ενός αγώνα του ΠΑΟΚ παρουσία χιλιάδων εξοργισμένων θεατών. Φαίνεται ότι η στόχευση δεν ήταν απλά ο ΠΑΟΚ αλλά και το να περάσει στα ψιλά η μεγάλη δίκη για τα στημένα που βρίσκεται σε εξέλιξη και υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να συνταράζει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεδομένου ότι κατηγορούμενοι είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και άλλα 27 πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του ΑΣ ΠΑΟΚ στο διοικητικό συμβούλιο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, μιλώντας στο ethnos.gr για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ανέφερε: «Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στο πλέον σημαντικό βήμα κάθαρσης, μέσω της δίκης για τους στημένους αγώνες, η οποία επιτέλους βρίσκεται σε εξέλιξη, οι λανθασμένοι χειρισμοί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού  –το σκεπτικό της οποίας καθυστερεί– χρησιμοποιούνται από όσους έχουν συμφέρον να περάσει η δίκη για τα στημένα σε δεύτερη μοίρα».

Και πρόσθεσε: «Και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει πως από τη μια υπάρχει μια υπόθεση, όπως και αν αυτή στήθηκε, με τον ΠΑΟΚ να ζητά το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από το να προχωρήσει στα δικαστήρια για να αποδείξει την αθωότητά του, και από την άλλη το μείζον θέμα της δίκης των στημένων αγώνων, το οποίο και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν»...

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΔίκη στημέναΠΑΟΚΟλυμπιακός