Αθλητισμός|07.02.2020 19:30

Σε χρόνο ρεκόρ έτοιμος να επιστρέψει στο σπίτι του ο Τάσος Μπουντούρης

Κώστας Ασημακόπουλος

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα ο Τάσος Μπουντούρης κερδίζει τη μεγάλη μάχη για την πλήρη αποκατάσταση των τραυμάτων του μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στις 21 Ιανουαρίου πέφτοντας κατά διαβολική σύμπτωση πάνω στο αυτοκίνητο του προπονητή της κολύμβησης Νίκου Γέμελου.

Οι γιατροί κάθε μέρα εκφράζουν και μία ευχάριστη έκπληξη για την πρόοδο της υγείας του αλλά κυρίως για τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που έχει μέσα του ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Ο Ολυμπιονίκης πριν από δύο ημέρες πληροφορήθηκε όλες τις λεπτομέρειες της περιπέτειάς του, τις διαδοχικές διακομιδές του στα νοσοκομεία αλλά και την σοβαρότητα της κατάστασής του. Συγκινήθηκε με το ενδιαφέρον του κόσμου και των δικών του ανθρώπων και για πρώτη φορά μίλησε μετά το τροχαίο.

Ο Μπουντούρης μας εξέπληξε ευχάριστα, όταν απάντησε ο ίδιος το προσωπικό του τηλέφωνο. Καλέσαμε το απόγευμα της Παρασκευής για να πληροφορηθούμε την εξέλιξη της υγείας του.

«Ετοιμάζομαι να πάω σπίτι»

Ηταν και για μας η πιο ευχάριστη έκπληξη να τον ακούμε στο τηλέφωνο να μας λέει με βαριά αλλά σταθερή φωνή. «Καλησπέρα σας. Είμαι καλά. Ολα πάνε καλά. Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ όλο τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου. Σήμερα βγαίνω. Ετοιμάζομαι να πάω σπίτι. Θα τα πούμε...» ανέφερε στο ethnos.gr πριν από λίγη ώρα ο Τάσος Μπουντούρης, στέλνοντας συγκινητικό μήνυμα ζωής και αγάπης για όλους όσοι λαχτάρησαν με την περιπέτειά του και «πόνεσαν» μαζί του από την πρώτη στιγμή του σοκαριστικού τροχαίου.

Με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στον θώρακα έδωσε άνισες μάχες αλλά βγήκε σε όλες νικητής, όπως και στις κούρσες που διαισθανόταν την κατεύθυνση του αέρα νικώντας τα μεγάλα φαβορί. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ξεπέρασε πολύ σοβαρά τραύματα και σήμερα του έβγαλαν και τον καθετήρα. Εδώ και 2-3 ημέρες πατά στα πόδια του με τη βοήθεια «π» κάνει αρκετά μέτρα, ωστόσο τα τραύματα στον θώρακα προκαλούν ακόμα πολύ πόνο.

Θεραπεία στο σπίτι

Έχοντας στο πλευρό του τα δύο παλικάρια του, Τάσο και Νίκο, καλούς φίλους αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΑ δυναμώνει μέρα με τη μέρα ενώ στο σπίτι θα χρειαστεί φυσικοθεραπείες και σύμφωνα με τους γιατρούς σταδιακά θα επανέλθει η φυσική του κατάσταση σε φυσιολογικά επίπεδα.

ΣπορΤάσος Μπουντούρης