Αθλητισμός|09.02.2020 19:34

Με... buzzer beater του Χασάν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο!

Newsroom

Με... buzzer beater του Χασάν στο 91' ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι επικρατώντας 1-0 του Ατρομήτου. Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν αρκετά, έπαιξαν με τη φωτιά αλλά τελικά σώθηκαν στο φινάλε από μια εξαιρετική κεφαλιά του Αιγύπτιου φορ που σκόραρε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και διατήρησε τους Ερυθρόλευκους στην κορυφή της Super League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι ασκώντας πολύ μεγάλη πίεση στην άμυνα του Ατρομήτου, που όμως αντιμετώπισε αποτελεσματικά την απειλή στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Περιστεριώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι, ενώ οι Πειραιώτες που έψαχναν απεγνωσμένα ένα γκολ κατέφυγαν σε άστοχα σουτ. Απείλησαν πάντως στο 23' με τον Ομάρ και στο 45' δύο φορές με τον Μασούρα προτού ο Γούτας απομακρύνει στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ολοκληρωτικά την κατοχή της μπάλας δίχως όμως να βρει τρόπο για να διασπάσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου. Κι όταν ο Ομάρ βρέθηκε μόνος στο 66' από πλάγια θέση, σούταρε άστοχα. Οσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι δυσκόλευε για τους Πειραιώτες, που έχασαν και τον Ομάρ στο 73' λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ δύο φορές στο 87' όταν ο Γούτας πρόλαβε τον Σεμέδο απ' το να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χασάν αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Ωστόσο o Αιγύπτιος δεν λάθεψε και δεύτερη φορά: στο 92' με νέα κεφαλιά έπειτα από γέμισμα του Βαλμπουενά πέτυχε το νικητήριο γκολ (0-1 που διατήρησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League.

Ατρόμητος: Μέγιερι, Κιβρακίδης, Νάτσος, Στρούγγης, Γούτας, Μάντσον (90' Ραμπέγιο), Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Ντε Πο (41' Νταβιώτης), Ενσικουλού (70' Μπαένα), Βέλλιος.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (59' Χασάν), Βαλμπουενά, Σουντανί (18' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (76' Γκασπάρ).

SuperLeagueΟλυμπιακόςποδόσφαιροΑτρόμητος