Αθλητισμός|09.02.2020 21:48

Η ΑΕΚ πήρε το αθηναϊκό... clasico με «υπογραφή» Αραούχο!

Newsroom

Μια «κυνική» ΑΕΚ επιβλήθηκε με 1-0 του Παναθηναϊκού, που φάνηκε να έχει στο μυαλό του περισσότερο τον δεύτερο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να αυξήσει την απόστασή της από τους «πράσινους» στους επτά βαθμούς και ουσιαστικά να κλειδώσει την τρίτη θέση. Παράλληλα όμως έβαλε τέλος και σε ένα αρνητικό σερί 13 ντέρμπι δίχως νίκη από τον Απρίλιο του 2018 όταν επικράτησε για τελευταία φορά και πάλι του ΠΑΟ και πάλι με εκτελεστή τον Σέρχιο Αραούχο!

Οι γηπεδούχοι προτίμησαν να έχουν παθητικό ρόλο σχεδόν από το 8' όταν ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε την σφραγίδα της επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τους «κιτρινόμαυρους», απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, έχοντας ξεκάθαρα στοχεύσει στον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης (12/2) με τον «Δικέφαλο του Βορρά», στο οποίο θα προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα που υπέστη στην Τούμπα με 2-0.

Η «Ένωση» άνοιξε νωρίς στο σκορ, και συγκεκριμένα στο 8', με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Λιβάγια, και με θαυμάσιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Διούδη και έκανε το 1-0. Μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε για αρκετά λεπτά τη μπάλα στα πόδια του όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, με την ΑΕΚ να ψάχνει τρόπο για να βγει στην πλάτη των «πράσινων».

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 58', ήρθαν οι πρώτες κινήσεις του Γιώργου Δώνη, με τους Ζαχίντ και Μακέντα να έρχονται από τον πάγκο. Μάλιστα ο Ιταλός ενεπλάκη στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του «τριφυλλιού» όταν στο 60', μετά από πάσα του Δώνη, προσπάθησε να πλασάρει χωρίς να το καταφέρει. Εστρωσε όμως την μπάλα στα πόδια του Χατζηγιοβάνη, που πλάσαρε αλλά αστόχησε για λίγο.

Η ΑΕΚ συνέχισε την τακτική της περιμένοντας τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να φτάσουν τα επίπεδα κατοχής ακόμα και στο 76% (!) στα μισά του δευτέρου μέρους. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο στο 82' με τον Κρίστιτσιτς να σουτάρει από το αντίστοιχο σημείο που είχε σουτάρει ο Αραούχο στο πρώτο ημίχρονο για το 1-0, με τον Διούδη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Βέρντε (67' Αλμπάνης), Λιβάγια (85' Οικονόμου), Αραούχο (76' Κλωναρίδης)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (65' Νάγκι), Μπουζούκης (58' Ζαχίντ), Μπεκ, Καμπετσής (58' Μακέντα).

SuperLeagueΑΕΚποδόσφαιροΠαναθηναϊκός