Αθλητισμός|10.02.2020 16:25

Ο «μαέστρος» Μέσι έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με «χατ τρικ» σε ασίστ

Newsroom

Μπορεί να μην πέτυχε κανένα από τα τρία γκολ της Μπαρτσελόνα, όμως ο Λιονέλ Μέσι ήταν για μια ακόμα φορά ο ποδοσφαιριστής που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε άλλη μια νίκη των «Μπλαουγκάρα» καθώς ήταν πίσω από κάθε ένα από τα γκολ της ομάδας του στο δρόμο για το νικηφόρο πέρασμά της από την έδρα της Μπέτις (2-3). Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους πρωταθλητές καθώς νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε νικήσει την Οσασούνα, πηγαίνοντας τη μεταξύ τους απόσταση στους έξι βαθμούς, όμως αυτή επανήλθε στους τρεις. 

Στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μπέτις με την Μπαρτσελόνα, και στο πρώτο ημίχρονο, η Μπέτις προηγήθηκε δυο φορές και η Μπαρτσελόνα είχε ισάριθμες απαντήσεις. Ο Κανάλες στο 6' ευστόχησε στο πέναλτι που καταλογίστηκε μετά από χέρι σε σουτ του Φεκίρ. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε στο 9' με σκόρερ τον Ντε Γιόνγκ μετά από ασίστ του Μέσι. Στο 26' ο Φεκίρ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Μπέτις και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Μπουσκέτς έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια, με την δεύτερη ασίστ του Μέσι.

Ο Αργεντινός έκανε χατ - τρικ στις ασίστ στο 72' όταν και σέρβιρε στον Λενγκλέ, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει για πρώτη φορά το προβάδισμα με 2-3 και να το κρατά ως το τέλος. Στο 77' η Μπέτις έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές με τον Φεκίρ να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα, και δυο λεπτά αργότερα η αριθμητικό ισορροπία επανήλθε καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λενγκλέ.

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα στη Σεβίλη, η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην Παμπλόνα για την αναμέτρηση με την Οσασούνα. Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 14΄με τον Γκαρσία, όμως η ανατροπή για τη «Βασίλισσα» ήρθε πριν το ημίχρονο, με τον Ίσκο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 33' και τον Ράμος να «γράφει» το 1-2 στο 38'. Στο 84' ο Λούκας Βάσκεθ έκανε το 1-3, και στο 90+2' ο Γιόβιτς μετέτρεψε ένα ματς που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, σε θρίαμβο, καθώς έκανε το τελικό 1-4.

Η βαθμολογία μετά από 23 αγωνιστικές

Ρεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναLa LigaΜπέτιςΛιονέλ Μέσι