Αθλητισμός|11.02.2020 14:09

Μπαλτάκος: «Ό,τι έγινε, διαγράψτε το, δεν υπάρχει. Η υπόθεση ξεκινάει από μηδενική βάση»

Newsroom

Την πεποίθηση του πως η υπόθεση του ΠΑΟΚ με την ΕΕΑ αρχίζει από μηδενική βάση εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο έμπειρος νομικός Τάκης Μπαλτάκος, ξεκαθαρίζοντας πως η επιτροπή είναι συνταγματικά ανύπαρκτη και η απόφασή της δεν είναι δεσμευτική. Επισημαίνει δε πως «αν παίξει τη μπάλα που ξέρει ο ΠΑΟΚ στο δικαστικό “γήπεδο”, δεν πρέπει να ανησυχεί». Οι δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου στο Αθλητικό Metropolis 95,5 Fm: 

Για το μπούλινγκ που δέχτηκε μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του περί «ανύπαρκτου θέματος» στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης: «Υπάρχουν διάφοροι φορείς που έχουν τα δικά τους συμφέροντα, αλλά δεν καταλαβαίνω τέτοια πράγματα. Εκείνο που ξεχνάνε είναι να διαβάσουν τους νόμους. Η Ελλάδα είναι χώρα συντεταγμένη και ο νόμος είναι πάντα κάτω από το σύνταγμα. Έχουμε μία επιτροπή που λέει ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο. Έχουμε μία επιτροπή που ισχυρίζεται ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο. Το άρθρο 8 του συντάγματος λέει “δικαστικές επιτροπές” δεν επιτρέπεται να συνταχθούν. Είναι συνταγματικά ανύπαρκτη, ανυπόστατη, διότι το λέει το σύνταγμα. Το άρθρο 26 αναφέρει “η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια, όχι από επιτροπές”. Αν αυτή η επιτροπή είναι δικαιοδοτικό όργανο, είναι ανυπόστατη και η έκθεσή της. Αν δεν είναι, πάλι η απόφασή της δεν είναι δεσμευτική, άρα η υπόθεση ξεκινάει από μηδενική βάση στον αθλητικό δικαστή. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Μέχρι τώρα ό,τι έγινε, διαγράψτε το, δεν υπάρχει. Η υπόθεση ξεκινάει σήμερα»!

Για το ποιος θα το κρίνει αυτό, σχολίασε: «Ο αθλητικός δικαστής που διαβάζει το σύνταγμα και το ξέρει πολύ καλά. Φαντάζεστε ότι θα το παραβιάσει;»   

Για τον λόγο που Ολυμπιακός έκανε αυτή την προσφυγή: «Δεν το ξέρω, δεν θέλω να απαντήσω για τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω απολύτως τίποτα γιατί η δική μου προϊστορία είναι αντίθετη από τον Ολυμπιακό πάντα».

Για το αν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ, είπε: «Αν παίξει τη μπάλα που ξέρει ο ΠΑΟΚ στο δικαστικό “γήπεδο”, να μην ανησυχεί, αλλιώς μπορεί να χάσει κι από ομάδα Γ' Εθνικής».

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΕΕΑΤάκης ΜπαλτάκοςΠΑΟΚποδόσφαιρο