Αθλητισμός|13.02.2020 21:02

Ο Λάρσον «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Newsroom

Την παράδοση που τον θέλει εύκολα ή δύσκολα να ξεπερνάει το εμπόδιο του Ατρομήτου στον θεσμό του κυπέλλου επιβεβαίωσε ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος κερδίζοντας την ομάδα του Περιστερίου με 0-1. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 11 ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο ο Άρης μετράει 9 νίκες , 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που οι «κίτρινοι» προκρίνονται στα ημιτελικά μετά από 10 χρόνια.

Ο Μίχαελ Ένινγκ τελικά έκανε την έκπληξη κι όχι μόνο συμπεριέλαβε τον Ιντέγε στην αποστολή αλλά τον ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Μάλιστα ο Νιγηριανός που προέρχονταν από τραυματισμό ήταν αρκετά δραστήριος και πρωταγωνίστησε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε ο Άρης στο 9΄ με τον Ιντέγε να πιάνει μια όμορφη κεφαλιά η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δεκάρι της εστίας του Ατρομήτου. Οι «κίτρινοι» δημιούργησαν πολλά «ρήγματα» από την αριστερή πλευρά με τους Γκάμα και Κόρχουτ να υπερέχουν των αντιπάλων τους.

Στο 15΄ η υπεροχή των φιλοξενουμένων μετουσιώθηκε σε γκολ χάρις την όμορφη ασίστ του Μπρούνο Γκάμα στον Λάρσον( ο Σουηδός ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε σαν δεύτερος φορ) ο οποίος με πλασέ «έγραψε» το 0-1. Γενικότερα η εικόνα του Άρη στο πρώτο 45άλεπτο ήταν ξεκάθαρα καλύτερη του αντιπάλου του με τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε έναν παθητικό ρόλο. Το πρώτο 20άλεπτο του β΄ ημιχρόνου δεν πρόσφερε καμία συγκίνηση στους θεατές της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να έχει μια άκαρπη υπεροχή χωρίς να απειλεί ουσιαστικά τον Άρη. Οι «κίτρινοι» όχι μόνο δεν ένιωσαν ιδιαίτερη πίεση αλλά στο 81΄ εκμεταλλεύθηκαν τα κενά που δημιουργήθηκαν στην άμυνα των γηπεδούχων και έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2, με τον Ιντέγε να βγαίνει τετ α τετ με τον Μέγερι , στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Μεταξύ των θεατών του αγώνα ήταν ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος Τζονι Φαν'τ Σιπ όπως και ο προπονητής της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Κιβρακίδης(68΄Ραμπέλο), Γούτας, Στρούγγης, Κατράνης, Χαρίσης(84΄ Νάτσος), Μπουζούλατζιτς, Ανδρούτσος, Ενσικουλού(61΄Μανούσος), Νταβιώτης, Βέλλιος.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Δεληζήσης, Ροζ(90΄ Σούντγκρεντ), Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης(88΄Φετφατζίδης), Λάρσον(78΄Ντουρμισάι), Ιντέγε.

ποδόσφαιροΚύπελλο ΕλλάδαςΑρηςΑτρόμητος