Αθλητισμός|13.02.2020 23:19

Απαγορεύονται οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στην Γαλλία την 5η Μαΐου

Newsroom

Από εδώ και στις εξής δεν θα τελούνται ποδοσφαιρικοί αγώνες κάθε 5η Μαΐου στην Γαλλία καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία θα τιμάται ως ημέρα μνήμης. Αυτό αποφάσισε η γαλλική Εθνοσυνέλευση (με καθυστέρηση αρκετών ετών) με αφορμή το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου του 1992 όταν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στην Μπαστιά και τη Μαρσέιγ συνολικά 18 άνθρωποι θα βρουν φριχτό θάνατο από πτώση τεχνητής εξέδρας του σταδίου Φουριανί στην Κορσική.

Το θλιβερό ατύχημα συνέβη πριν από την έναρξη του αγώνα με την εξέδρα που είχε φτιαχτεί ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου να καταρρέει. Συνολικά 18 άτομα σκοτώθηκαν κι άλλοι 2.357 τραυματίστηκαν. «Ήταν μια εθνική τραγωδία και μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία του γαλλικού αθλητισμού», δήλωσε η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας Roxana Maracineanu ζητώντας από την Ομοσπονδία να φροντίσει για την μετάθεση αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές συγγενείς θυμάτων είχαν ζητήσει να μην ορίζονται παιχνίδια την συγκεκριμένη ημέρα συναντώντας όμως την άρνηση της λίγκας και της Ομοσπονδίας. Η Μπαστιά υποδέχθηκε με χαρά την απόφαση της Εθνοσυνέλευσης την οποία χαρακτήρισε «ιστορική».

T

ποδόσφαιροΜπαστιάΓαλλία