Αθλητισμός|15.02.2020 15:10

Κατάρρευση και ήττα για την κουρασμένη Σάκκαρη στην Αγία Πετρούπολη

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη μετά την τρομερή προσπάθεια που έκανε στον προημιτελικό του WTA της Αγίας Πετρούπολης απέναντι στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μπελίντα Μπέντσιτς, έμεινε από δυνάμεις και λύγισε απέναντι στην Ελενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν, η οποία νίκησε 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-1) Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μπήκε φουριόζα και κέρδισε το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια έδειξε κουρασμένη και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό μιας εξαιρετικής τενίστριας που βρίσκεται στο νούμερο 25 της κατάταξης και στον τελικό θα αντιμετωπίσει μια εκ από τις Αλεξάντροβα (Ρωσία) ή Μπέρτενς (Ολλανδία).

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη κυριάρχησε της αντιπάλου της που δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο εξαιρετικό παιχνίδι της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, η οποία επικράτησε άνετα με 6-3 γκέιμ σε 36 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η μάχη κορυφώθηκε καθώς το παιχνίδι έγινε πολύ πιο αμφίρροπο. Η Σάκκαρη έχασε το σερβίς της στο πρώτο γκέιμ αλλά απάντησε με μπρέικ στο έκτο γκέιμ (3-3). Ωστόσο σε ένα καθοριστικό σημείο του γκέιμ, η Ριμπάκινα έκανε νέο μπρέικ στο σερβίς της Σάκκαρη για το 6-5, ενώ βρήκε απάντηση και στο μπρέικ πόιντ που είχε η Μαρία. Κάπως έτσι Ριμπάκινα έφτασε στο 7-5 έπειτα από 47 λεπτά.

Η Ριμπάκινα άρχισε με φόρα το τρίτο σετ κάνοντας μπρέικ στη Σάκκαρη, η οποία όμως απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ ισοφαρίζοντας (1-1).  Και πάλι όμως η Ριμπάκινα έσπασε το σερβίς της Μαρίας για το 1-2, ενώ στη συνέχεια όχι μόνο διατήρησε το... χέρι της (1-3) αλλά έκανε και τρίτο αλλά και τέταρτο σερί μπρέικ καθαρίζοντας το σετ με 1-6. Ηταν φανερό πως η κούραση οδήγησε τη Σάκκαρη στην ολική κατάρρευση στο τρίτο και πιο καθοριστικό σετ το οποίο έχασε σε 31 λεπτά.

ΤένιςWTA Αγία ΠετρούποληΜαρία Σάκκαρη