Αθλητισμός|15.02.2020 19:17

Κύπελλο Μπάσκετ: «Δίψα» για την «κούπα» ενόψει τελικού από ΑΕΚ και Προμηθέα

Newsroom

ΑΕΚ και Προμηθέας καλούνται να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας , στον μεγάλο τελικό που  για άλλη μια χρονιά φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης(Κυριακή 16/2, στις 17.00, ΕΡΤ) στο κλειστό «Δυο Αοράκια».

Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου προπονητές και παίκτες των δυο ομάδων αναφέρθηκαν στον τελικό στον οποίο για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια δεν θα συμμετέχει ομάδα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. «Η ΑΕΚ είναι μια γεμάτη ομάδα με πλήρες ρόστερ. Έχει παίκτες σε τρομερό επίπεδο, που έχουν πάρει τίτλους. Έχουμε δίψα και το θέλουμε. Πρέπει να ματσάρουμε την εμπειρία τους. Έχουμε και εμείς έμπειρους παίκτες. Θα κριθεί στον έλεγχο του ρυθμού, τα ριμπάουντ και τα λάθη», δήλωσε ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς και πρόσθεσε:«Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Εμείς το χτίζουμε χρόνο με το χρόνο».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πλευρά του είπε: «Ο Προμηθέας στηρίζεται σε αρκετούς παίκτες. Μπορεί ο Μαυροκεφαλίδης να είναι προσωπικότητα, ο Χολ να κρατάει το τιμόνι, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Θέλουμε να τους σταματήσουμε συνολικά. Η επιστροφή της ΑΕΚ στο προσκήνιο σε συνδυασμό με την άνοδο του Προμηθέα έχει δώσει άλλο τόνο στο πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστούν και στην Ευρώπη και είναι καλό για το μπάσκετ».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Γολέμης, αναφερόμενος στο γεγονός πώς δικαίωμα παρακολούθησης του αγώνα έχουν μόνο μαθητές είπε: «Προχτές είχαμε έναν αγώνα βόλεϊ και ζήσαμε τραγικές εικόνες και εντός γηπέδου και εκτός. Ο αγώνας καθυστέρησε 45 λεπτά να αρχίσει. Δεν είμαστε ακόμα ώριμοι για να γίνονται οι αγώνες όπως πρέπει. Παλιότερα καθόμασταν στο γήπεδο όλοι μαζί. Τώρα υπάρχει οργή, θυμός και μίσος. Είναι ωραία με τα παιδιά. Θα μεγαλώσουν με διαφορετικό πνεύμα. Εσείς οι δημοσιογράφοι δεν το εκτιμάται αυτό; Αυτός είναι ο λόγος που προτιμήσαμε και φέτος να γίνουν οι αγώνες με παιδιά».

μπάσκετΠρομηθέαςΑΕΚκύπελλο μπάσκετ