Αθλητισμός|16.02.2020 22:05

Η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Αρη με στυλ... ιταλικό!

Newsroom

Με ιταλική συνταγή και την υπογραφή του Μάσιμο Καρέρα η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αρη με 1-0 χάρη σε γκολ του Χρήστου Αλμπάνη. Η Ενωση επανέλαβε ό,τι ακριβώς έκανε και με τον Παναθηναϊκό πριν από μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, όταν ο Αραούχο σκόραρε στο 8' και στη συνέχεια δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να πλησιάσει το τέρμα της. Το ίδιο έπραξε και στο «Κλ. Βικελίδης», όπου άνοιξε το σκορ στο 5' και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, που την κράτησε αήττητη για έκτο σερί ματς πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά αλλά είχε πολλή ένταση, πάθος και δύναμη: ιδίως από την πλευρά της ΑΕΚ που στη διάρκεια των 90 λεπτών ξεπέρασε τα 30 φάουλ! Ο Αρης, από την άλλη πλευρά, προσπάθησε περισσότερο να παίξει ποδόσφαιρο, να βάλει την μπάλα κάτω και να ψάξει το γκολ, όμως μολονότι είχε εξαιρετική κυκλοφορία, στην τελική πάσα είχε διαρκώς λανθασμένες και κακές επιλογές γεγονός που έκανε ακόμη πιο εύκολο το αμυντικό έργο της Ενωσης.

Ουσιαστικά η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη αξιόλογη φάση που έγινε στο παιχνίδι. Στο 5' ο Κρίστιτσιτς έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα για τον Αλμπάνη (την έκπληξη του Καρέρα στην ενδεκάδα), ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αρη και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Αρης απείλησε στο 12' με τον Δεληζήση, ενώ φωνάζει και για ανατροπή εντός περιοχής του Κλωναρίδη στον Φετφατζίδη, που δεν είδε ο διαιτητής Καραντώνης. Μολονότι μάλιστα στο τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε να υπάρχει επαφή και πέναλτι, ούτε ο υπεύθυνος του VAR Κουμπαράκης παρενέβη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας πέρασε σχεδόν ολοκληρωτικά στα πόδια των παικτών του Αρη. Η μαζική άμυνα της ΑΕΚ όμως απέφερε αποτελέσματα καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Αρης: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85' Ντιγκινί), Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79' Μαντσίνι), Γκάμα, Ιντέγε (38' Ιντέγε).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (78' Οικονόμου), Κλωναρίδης (53' Αραούχο), Αλμπανης (70' Μάνταλος), Λιβάγια.

SuperLeagueΑΕΚΑρηςποδόσφαιρο