Αθλητισμός|17.02.2020 18:05

ΝΒΑ all star game: Ο ΛεΜπρόν υπέταξε την team Γιάννης με 157-155

Newsroom

Το ΝΒΑ αποφάσισε να δώσει νέα πνοή στο all star game και το «τρικ» με τη νέα μορφή του, που σε απλή μετάφραση μετατρέπεται σε ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου» κράτησε σε αγωνία το κοινό που το παρακολούθησε στην αρένα του Σικάγο, αλλά και μέσα από τους τηλεοπτικούς παίκτες. Υστερα από ένα παιχνίδι-διαφήμιση που στην τέταρτη περίοδο, έμοιαζε με έβδομο ματς της σειράς των τελικών του ΝΒΑ, η Team LeBron πήρε τη νίκη επί της Team Giannis με 157-155, παρά τις απίστευτες τάπες του «Greek Freak» ακόμη και στον τεράστιο Τζέιμς. Το κλίμα ήταν έντονα συγκινησιακό με τον αδόκητο χαμό του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζίτζι να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια για... χαρά.

Η πρώτη περίοδος ανήκε στην «Team LeBron», με το 53-41, να γίνεται από τα μέσα της και μετά, έχοντας διάφορους πρωταγωνιστές. Με το νέο σύστημα διεξαγωγής, η δεύτερη περίοδος ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτή, ανήκε στην Team Giannis. O Γιάννης Αντετοκούνμπο  (25π. 12/21 σουτ, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες) και οι συμπαίκτες του, έκαναν πάρτι σε αυτό το διάστημα, κερδίζοντας με 51-30 την ομάδα του Λεμπρόν.

Το συνολικό σκορ, ήταν στο 83-92 για την Team Giannis και η τρίτη περίοδος, άρχισε να δείχνει τι θα γίνει στην τέταρτη. Οι δύο ομάδες, ήταν ισόπαλες  με 41-41, το συνολικό σκορ πήγε στο 124-133 για την ομάδα του Γιάννη και στην τελευταία περίοδο, δεν υπήρχε χρονόμετρο, πέρα από το 24αρι της επίθεσης.

Όποια ομάδα έφτανε πρώτη στους 157 πόντους, θα έπαιρνε και τη νίκη και κυριολεκτικά έπεσαν κορμιά! Οδηγίες, σκληρές άμυνες, πάθος για τη νίκη και από τους δύο, τάπες του Αντετοκούνμπο, σουτ από Λέοναρντ, Χάρντεν, Πολ, Γουόκερ και ατμόσφαιρα τελικού των πλέι οφ!

Ο Τζέιμς πήγε να τελειώσει το παιχνίδι στο 154-153, αλλά ο «Greek Freak» τον πρόλαβε με μια νέα απίστευτη τάπα, για την οποία χρειάστηκε και instant replay για να δουν οι διαιτητές, αν ήταν κανονική. Αποφάσισαν ότι ήταν κανονική και μετά από διάφορες κακές επιλογές, ο Τζέιμς κάρφωσε για το 156-153.

Ο Εμπίντ, έβαλε δύο βολές για το 156-155 και στη συνέχεια, δόθηκε φάουλ του Λάουρι στον Ντέιβις, με την ομάδα του Γιάννη να κάνει challenge στους διαιτητές, για να επανεξετάσουν τη φάση! Το φάουλ δόθηκε και μετά το challenge ο γεννημένος στο Σικάγο, Ντέιβις, έχασε την πρώτη βολή, έβαλε όμως τη δεύτερη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Λεμπρόν με 157-155!

Οι νικητές κερδίζουν 300.000 δολάρια τα οποία θα δοθούν σε υποτροφίες στο Σικάγο, ενώ οι χαμένοι, πήραν 100.000 δολάρια, τα οποία θα πάνε σε φιλανθρωπίες.

Η νέα μορφή που λανσαρίστηκε τα ξημερώματα στο εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά, έκανε πραγματικά τη διαφορά, καθώς το παιχνίδι όχι μόνο είχε ενδιαφέρον, αλλά οι παίκτες και των δύο ομάδων, έπαιζαν σαν να ήταν τελικός.

Tα highlights του αγώνα

Τα καλύτερα του Greek Freak

Ο Γιάννης... σβήνει τα φώτα στον ΛεΜπρον

Κι άλλη τάπα του Γιάννη στον Τζέιμς

Το καλάθι της βραδιάς

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη και γεμάτη Κόμπι Μπράιαντ

Γιάννης ΑντετοκούνμποΛεΜπρόν ΤζέιμςNBA All Star Game 2020