Αθλητισμός|17.02.2020 13:14

Live: Super League - Στον αθλητικό δικαστή οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Newsroom

Για τις 9.30 του πρωινού της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, μετά την εισήγηση-σκάνδαλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Στα γραφεία της Super League, όπου στεγάζεται το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας, προσέρχονται από το πρωί οι δικηγόροι των δύο ομάδων, με τον Τάκη Μπαλτάκο να μετέχει στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πρόεδρος θα είναι η Πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά.

12:46: Δευτέρα 24/2 προτείνει η πρόεδρος να εκδικαστεί η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

12:43: Η εκδίκαση για την Ξάνθη αναβάλλεται για την Παρασκευή 21/2 στις 12:00.

12:39: Βγήκε το προεδρείο. Αναμένουμε την απόφασή του.

12:25: Συμπληρώνεται μια ώρα κι ακόμα δεν έχουμε απόφαση...

11:30: Η έδρα διέκοψε για μισή ώρα. Η εκδίκαση έχει διακοπεί για να αποφασιστούν τα αιτήματα αναβολής.

11:25: Ο Πανιώνιος υποβάλλει αίτημα αναβολής για την εκδίκαση της ένστασης, λόγω απουσίας του δικηγόρου Χάρη Γρηγορίου. Το αίτημα του Πανιωνίου έγινε δεκτό, με τη σύμφωνη γνώμη της Ξάνθης.

11:20: Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, τόνισε: «Θα πρέπει να μας πει κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός αν το πόρισμα είναι δεσμευτικό ή όχι. Κανένας ΚΑΠ δεν μας στερεί το δικαίωμα να προσφύγουμε. Θα εξετάσουμε και εμείς άλλες περιπτώσεις, ο Κούγιας είναι ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και δικηγόρος των επιχειρήσεων του Μαρινάκη».

11:10: Τον λόγο παίρνει ο Αλέξης Κούγιας: «Αν δεν πάρετε απόφαση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 1/3, αφού θα υπάρχει εκκρεμοδικία και δεν θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία, ούτε να αρχίσουν τα play offs. Η παράβαση της πολυϊδιοκτησίας είναι διαρκής. Μπορεί να κάνουμε μια νέα προσφυγή στην ΕΕΑ, αφού έχουμε συνεχή παράβαση και πάλι να έχουμε νέα έρευνα. Πώς βγαίνει ο Μπαλτάκος τόσο καιρό στην τηλεόραση αφού δεν ήξερε την υπόθεση και ήρθε τώρα και ζήτησε αναβολή; Να μην αναβληθεί, το θέμα της πολυιδιοκτησίας δεν αφορά εμένα και σένα αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

11:05: «Επαναλαμβάνουμε το αίτημα αναβολής. Η RFA δεν είχε κληθεί στην ΕΕΑ. Το υπόμνημα της RFA είναι κρίσιμο. Το σκεπτικό που δημοσιεύτηκε στις 27/1 εμάς μας δόθηκε στις 10/2 και αναφέρονται σε ένα σκεπτικό που εκδόθηκε στις 3/2 πάνω στο οποίο βασίζονται για να βγάλουν συμπεράσματα. Εχουμε απόφαση με υπογραφή 27/1, αναφέρεται σε μεταγενέστερο γεγονός, και δεν αναφέρεται στην τροπολογία που τους έχει αφαιρέσει σημαντικό μέρος της απόφασης. Είναι σημαντικός λόγος για ακύρωση της απόφασης».

10:57: «Υπάρχει το ζήτημα της προσωρινής διαταγής, θέλω να πιστεύω ότι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει η διαδικασία τον αγώνα της Τούμμπας. Ζητάω μια αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα» ισχυρίζεται ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

10:55: «Πήρα την υπόθεση την Παρασκευή, ζητώ μικρή αναβολή για να ενημερωθώ» αναφέρει ο Τάκης Μπαλτάκος για να παρέμβει ο Κούγιας και να πει: «Εχεις κάνει δηλώσεις για την υπόθεση εδώ και μια εβδομάδα». Ο Μπαλτάκος συνεχίζει προς την έδρα, λέγοντας: «Θα ήθελα στο πρόσωπό μου, πέραν των ισχυρισμών του ΠΑΟΚ, ότι δεν έχει πάρει τα έγγραφα, να μας δοθούν σήμερα τα έγγραφα μετά από εισαγγελική παρέμβαση».

10:50: «Εχουμε υποβάλει κι εμείς αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο, σε μια εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση» ζητάει ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

10:40: Ο κ. Μπίρδας, δικηγόρος του ΠΑΟΚ, ζητάει να προαποφασιστεί αν είναι νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ. «Είναι μη νόμιμες και απαράδεκτες» τόνισε και πρόσθεσε: «Το 2017 άλλαξε ο κανονισμός και λέει μόνο όταν υπάρχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, γιαυτό είναι απαράδεκτη. Και στις δύο περιπτώσεις είναι εκτός πλαισίου. Δεν υπάρχει πρόσθετη παρέμβαση στην πειθαρχική διαδικασία, είναι μη νόμιμη όσον αφορά το θέμα της τιμώρησης. Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία να είναι «παρών». Εκανα αυτοψία μια εβδομάδα στην ΕΕΑ, εγώ και ο γιος μου. Παραδόθηκε 10/2 μόνο το αντίγραφο της απόφασης, 12/2 λείπει ο πρόεδρος πρέπει να πάρουμε άδεια, 13/2 τους είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα. 14/2 τους είπα ότι δεν μπορώ να δικάσω και μου είπαν να μου δώσουν τέσσερα υπομνήματα κι επιφυλάχθηκαν να δώσουν τα υπόλοιπα σήμερα» συνεχίζει ο Λάμπρος Μπίρδας.

10:30: «Στην ΕΕΑ έλεγαν ότι είπαν τηλεφωνικά για την αλλαγή στις μετοχές, και τώρα λένε ότι δεν εχουν στοιχεία. Και τελευταία στιγμή πήγαν στο διοικητικό Εφετείο. Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν αναβολή που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες λόγω Euro. Εστω και μια αγωνιστική να αναβληθεί δεν υπάρχουν ημερομηνίες» προσθέτει σε έντονο ύφος η Λίνα Σουλούκου.

10:20: «Η απόφαση της Επιτροπής είναι εκτελεστή, δεν μπορεί να δοθεί αναβολή. Μιλάμε για 3-4 χρόνια για εκδίκαση της υποθέσεως» τονίζει ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κ. Τσιρώνας.

10:10: «Με τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, δεν μπορούμε να περάσει στα πλέι οφς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα στον αέρα με όλες τις οικονομικές συνέπειες» συνεχίζει ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου. «Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, άρθρο 20, παράγραφος 3 δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Ολυμπιακού. «Αν συνεχίζει και παίζει η Ξάνθη και στη συνέχεια υποβιβαστεί, τους βαθμούς που τους πήρε δεν μπορούν να τους πάρουν πίσω οι άλλες ομάδες» σημειώνει ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, επίσης, νομικός του Ολυμπιακού.

10:00: «Αν το βάλουμε το πόρισμα στο συρτάρι, δεν εκκινήσει η διαδικασία και δεν επιβάλλετε τις ποινές, αν δεν το κάνετε, η Ξάνθη μπορεί να συνεχίσει στο πρωτάθλημα;» ρωτάει ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

9:55: Αλέξης Κούγιας: «Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δεν είχε εκδοθεί δεσμευτική απόφαση από δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι της Ξάνθης είχαν κάθε δυνατότητα να προσφύγουν στο Εφετείο, αλλά περιορίστηκαν όλο αυτό το διάστημα να λένε ότι πρόκειται για μια εισήγηση. Στο παρά ένα, όμως, κατέθεσαν προσφυγή. Οι προσφυγές στο Διοικητικό Εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν. Αν αναβληθεί η εκδίκαση, θα πρέπει να ανασταλεί η συνέχεια του πρωταθλήματος».

9:50: Η νομική εκπρόσωπος του Πανιωνίου διαφωνεί με το αίτημα αναβολής.

9:45: Η Ξάνθη υπέβαλε αίτημα αναβολής. «Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή» τονίζει ο εκπρόσωπος της ακριτικής ομάδας. 

9:40: Η Μαρία Τσαγκιά θα αναλάβει την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και την ένσταση της Ξάνθης κι ο Χριστόφορος Μάρκου θα αναλάβει την υπόθεση της Ξάνθης, των μετοχών δηλαδή.

9:35: Στην αίθουσα εισήλθε και η πρόεδρος, Μαρία Τσαγκιά κι ο Χριστόφορος Μάρκου.

9:30: Στα γραφεία της Λίγκας και ο Αλέξης Κούγιας. Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση, εκτός από τον Ολυμπιακό.

9:25: Το «παρών» δίνει και η κυρία Τσαγκαράκη, δικηγόρος του Πανιωνίου, που έχει καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη.

9:20: Για τον Ολυμπιακό, νομικοί εκπρόσωποι είναι οι Λίνα Σουλούκου, Δημήτρης Καρπετόπουλος, Βαρβάρα Γιαννακού και Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

9:15: Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπείται νομικά από τους Αχιλλέα Μαυρομμάτη, Τάκη Μπαλτάκο και Λάμπρο Μπίρδα, ενώ η Ξάνθη από την κα Σορίνα Παπαδοπούλου, τον κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, και τους κ.κ. Χάρη Δασκαλάκη, Χρήστο Δετσαρίδη και Γιώργο Στράτο.

9:10: Στα γραφεία της Λίγκας έχουν προσέλθει από νωρίς οι δικηγόροι των ομάδων.

Παρακολουθήστε live όσα γίνονται από το ethnos.gr

ΠΑΟΚΑθλητικός ΔικαστήςΞάνθηΕΕΑ