Αθλητισμός|17.02.2020 17:09

Τρικυμία στον Ολυμπιακό: Οι νομικοί των Πειραιωτών διαφώνησαν για ΕΕΑ!

Newsroom

Σε… τρικυμία ήταν ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League. Η αρχή έγινε με το γεγονός ότι η ομάδα του Πειραιά θα καταγγείλει στο συμβούλιο της Λίγκας την προσφυγή του «Δικέφαλου» στο διοικητικό Εφετείο. Μόνο που η προσφυγή είναι για τη νομιμότητα της σύνθεσης και την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι επιτροπές του κράτους και όχι του ποδοσφαίρου, συνεπώς αφενός ο ΠΑΟΚ μόνο στα πολιτικά δικαστήρια μπορεί να προσφύγει, αφετέρου δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 35 του ΚΑΠ περί αποβολής για όσο διάστημα διαρκεί η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Είναι εκτελεστή η εισήγηση της ΕΕΑ ή όχι;

Εκεί όμως που η... τρικυμία έγινε ακόμη μεγαλύτερη ήταν αναφορικά με το κατά πόσο το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αποτελεί εκτελεστή πράξη. Κι εκεί παρατηρήθηκε μεγάλη σύγχυση στις τάξεις των νομικών εκπροσώπων του Ολυμπιακού. Ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου ισχυρίστηκε ότι το πόρισμα δεν θεωρείται εκτελεστή διοικητική πράξη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρείται εκτελεστή διοικητική πράξη το πόρισμα και δεν προσβάλλεται στο διοικητικό Εφετείο. Είναι ο πέμπτος λόγος που επικαλούμαστε».

Λίγο νωρίτερα ωστόσο κατά την ίδια ακρόαση, ο Αθανάσιος Τσιρώνας, επίσης νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, είχε εκφράσει αντίθετη άποψη. «Η απόφαση της Επιτροπής είναι εκτελεστή, δεν μπορεί να δοθεί αναβολή. Μιλάμε για 3-4 χρόνια για εκδίκαση της υποθέσεως στο διοικητικό εφετείο και ίσως και παραπάνω, όπως είπε και ο κύριος Κούγιας. Θα μπορούσαν να πάνε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και να είχαν πάρει διαταγή που θα ανέφερε ότι αναστέλλεται η διαδικασία ενώπιον του οργάνου σας. Η Ξάνθη όμως, γνώριζε ότι αν πήγαινε το αίτημα θα απορρίπτονταν» είπε ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Η διάσταση απόψεων των νομικών του Ολυμπιακού δεν πέρασε απαρατήρητη και δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Αχιλλέα Μαυρομμάτη, εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, ο οποίος σχολίασε: «Ας μας πει επιτέλους ο Ολυμπιακός, αν είναι εκτελεστό το πόρισμα ή δεν είναι, κατά την άποψη τους»...

ΟλυμπιακόςΕπιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΠΑΟΚΞάνθη ΠΑΕ