Αθλητισμός|17.02.2020 17:58

Οταν ο Ολυμπιακός προσέφευγε στο Διοικητικό Εφετείο κατά της ΕΕΑ!

Newsroom

Στον Ολυμπιακό δεν άρεσε η προσφυγή του ΠΑΟΚ κατά της νομιμότητας της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στο Διοικητικό Εφετείο. Και για το λόγο αυτό η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, αμέσως μετά την αναβολή που πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης στη Super League, έλεγε ότι προχωρά σε καταγγελία του ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και στη Super League για παραβίαση του ΚΑΠ επειδή για μια «αθλητική διαφορά» προσέφυγε σε μη ποδοσφαιρικά δικαστήρια.

Το παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως ο ΠΑΟΚ καταγγέλλεται από τους Πειραιώτες για κάτι που στο παρελθόν έχει πράξει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως επίσης και οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και άλλες ΑΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο χωρίς να έχουν καμία επίπτωση και χωρίς κανείς να τους κατηγορήσει ότι παραβιάζουν τους κανονισμούς του αθλητικού δικαίου.

Τι είχε συμβεί τότε; Τον Ιανουάριο του 2016 με απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε ο Ολυμπιακός, «πάγωσε» η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και 150.000 ευρώ πρόστιμο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή ο Μαρινάκης ασκούσε διοίκηση στην ΠΑΕ, παρά τον περιοριστικό όρο περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί από τον Ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδεάδη, διότι τότε κατηγορείτο (ο Μαρινάκης) για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση». Επίσης η ΕΕΑ ζητούσε από τον Μαρινάκη εντός ενός μήνα από την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ.

Αντιστοίχως, το 2015 είχε προσφύγει στο ΣτΕ ο Δ. Γιαννακόπουλος κατά της απόφασης της ΕΕΑ περί κακής μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Μ. Παπαδόπουλο και η ΠΑΕ ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ κατά της απόφασης της ΕΕΑ να αποκλειστούν οι αγώνες της ομάδας από τα κουπόνια του στοιχήματος, επειδή διαπίστωσε ασυμβίβαστο στο πρόσωπο του Δ. Μελισσανίδη.

Βαγγέλης ΜαρινάκηςΟλυμπιακόςΕπιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΠΑΟΚΔιοικητικό Εφετείο