Αθλητισμός|17.02.2020 22:43

Το Run Together στηρίζει τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του 2ουRun Together Thessaloniki 2020 έχει ξεκινήσει με τους διοργανωτές να εκτιμούν πως περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες θα δώσουν το «παρών» σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή που και φέτος θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στο Run Together, θυμίζουμε πως στόχος δεν είναι οι επιδόσεις και οι χρόνοι τερματισμού  αλλά οι συμμετέχοντες να τρέξουν ΜΑΖΙ, σε ζευγάρια, παροτρύνοντας τον κολλητό τους, το ταίρι τους, τον γονιό ή το παιδί τους,  να διασκεδάσουν τρέχοντας.

Το σημαντικό αυτό δρομικό event θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί πως το «Τρέχουμε Μαζί» θα στηρίξει τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης.  «Εμείς στηρίζουμε τέτοια γεγονότα και ιδίως αθλητικά. Θέλουμε να είμαστε παρόντες στην κοινωνία και να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή που κάνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Μας ενδιαφέρει να είμαστε μέρος του συστήματος αυτού που αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στηρίζουμε το RUNTOGETHER και με χαρά το φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας. Τέτοιες διοργανώσεις δείχνουν και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Θεσσαλονίκης» , δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας.

«Ο σκοπός του αγώνα είναι και ο πιο σημαντικός από όλους καθώς ο Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών έχει τις ανάγκες του και οποιαδήποτε συμβολή ή χορηγία είναι πολύτιμη» ,είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης. Το «παρών» στο πάνελ της συνέντευξης έδωσαν επίσης οι:  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Χάρης Αηδονόπουλος, η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ (Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών),η Ραμπέα Ιατρίδου, ο εκπρόσωπος της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Παππάς, εκπρόσωποι χορηγών όπως Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Saucony), Εύη Ατζαμιδάκη (PUROHellas), Ιωάννα Αδαμίδου(Βιοϊατρική) και οι αθλητές Μαργαρίτα Ντίνα, αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, η Ειρήνη Μιχάλα, (10 χλμ.), Κώστας Σταμούλης(μεσαίες αποστάσεις).

Η εκκίνηση του RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα δοθεί στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μεταξύ 3 διαφορετικών αποστάσεων, των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και ισότητας των Φύλων και της αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO.

δρομείςαθλητισμός