Αθλητισμός|18.02.2020 23:07

To δώρο της Χριστίνας Φλαμπούρη στον Προκόπη Παυλόπουλο και η συμβουλή να κάνει οικογένεια

Κώστας Ασημακόπουλος

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε η Χριστίνα Φλαμπούρη μετά την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλουπροκειμένου να τη συγχαρεί για το μεγάλο επίτευγμά της, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να πατήσει τις 7 πιο υψηλές κορυφές σε όλες τις ηπείρους και παράλληλα να πατήσει και στο Εβερεστ.

Η 31χρονη ιδιωτική υπάλληλος δώρισε στον Προκόπη Παυλόπουλο μία ελληνική σημαία και ένα καραμπίνερ (ορειβατικός γάντζος ασφαλείας) που είχε πάνω δύο ημερομηνίες από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της, την ημέρα που πάτησε στο Έβερεστ (20 Μαΐου 2019) και την ημέρα που πάτησε στην πιο υψηλή κορυφή της Ανταρκτικής (16 Ιανουαρίου 2020).

«Ήταν τιμή μου»

Η Χριστίνα Φλαμπούρη έγραψε στο facebook: «Ήταν τιμή μου που με συνεχάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση του 7 Summits Project και την ανάβαση στο Έβερεστ. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να του δωρίσω τα 2 πιο σημαντικά πράγματα που είχα μαζί μου στις ορειβατικές αποστολές, την ελληνική σημαία και ένα καραμπίνερ. Το καραμπίνερ είχε χαραγμένες πάνω του 2 ημερομηνίες: 06/01/2020 (ολοκλήρωση του 7 Summits) και 20/05/2019 (Ανάβαση στο Έβερεστ)».

«Μου θύμισε τον μπαμπά μου»

Μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η ίδια ανέφερε στο ethnos.gr: «Ηταν μία μεγάλη τιμή για μένα και η ύψιστη επιβράβευση. Ο Πρόεδρος παραδέχτηκε πως δεν περίμενε μία νέα κοπέλα να πετύχει έναν τόσο μεγάλο στόχο και γι' αυτό ήθελε να με συγχαρεί. Μετά τη συζήτηση γύρω από τις συνθήκες που συνάντησα στις αποστολές μου είπε πως θα μου πει λόγια που τα έχει πει και ο ίδιος στις κόρες του. Μου μίλησε με στοργικότητα και μου θύμισε τα λόγια το μπαμπά μου λέγοντάς μου πως ο προορισμός της κάθε γυναίκας είναι να κάνει οικογένεια. Μου θύμισε τα λόγια του μπαμπά».

«Στην... ώρα της η οικογένεια»

Με την ευκαιρία, λοιπόν, ρωτήσαμε τη Χριστίνα Φλαμπούρη εάν σκέφτεται να κάνει σύντομα οικογένεια και απάντησε: «Υπάρχει στο πλάνο μου η δημιουργία οικογένειας αλλά κάποια πράγματα πρέπει να έρθουν και μόνα τους. Άλλωστε ένας από τους λόγους που έκανα όλη αυτή την προσπάθεια είναι για να δώσω το μήνυμα πως δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στα στερεότυπα που υπάρχουν. Πρέπει να εκπληρώνουμε τα θέλω μας και όχι τα πρέπει. Οταν είναι να έρθει κάτι θα έρθει».

«Νωρίς για τον επόμενο στόχο»

Σχετικά με τον επόμενο μεγάλο στόχο που θα βάλει στην ορειβατική της καριέρα η Χριστίνα Φλαμπούρη τόνισε: «Είναι ακόμα νωρίς. Είμαι μόλις ένα μήνα στην Ελλάδα, για την ώρα έχω αφιερωθεί στην εργασία μου. Θέλω να ευχαριστηθώ τις στιγμές, να απολαύσω την αγάπη που μου δίνει ο κόσμος και από την πλευρά μου να ανταποδώσω κι εγώ ένα κομμάτι από αυτή την ενέργεια που μου έχουν δώσει. Θέλω να βοηθήσω τον ορειβατικό μου σύλλογο, τον ορειβατικό Αχαρνών, να βοηθήσει νέα παιδιά να μπουν στην ορειβασία και με τον τρόπο μου να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με βοήθησαν».

«Τώρα θα κοιμηθούμε ήσυχοι»

Τώρα που έχει το χρόνο να αναπολήσει τις έντονες στιγμές της αποστολής αλλά και της προετοιμασίας η Χριστίνα Φλαμπούρη παραδέχεται πως οι γονείς της, η κυρία Νίκη και ο κύριος Αντώνης τράβηξαν το μεγαλύτερο ζόρι και εξηγεί: «Οι γονείς μου δεν έχουν σχέση με την ορειβασία. Δε με εμπόδισαν αλλά στην αρχή ήταν πολύ επιφυλακτικοί. Σχεδόν κάθε μέρα με ρωτούσαν αν τα έχω σκεφτεί καλά τα πράγματα. Ήλπιζαν πως κάτι θα γίνονταν και θα ανέβαλα τις αποστολές. Τελικά πριν το ταξίδι για την έβδομη κορυφή ήταν μαζί μου ελπίζοντας πως όλο αυτό κάποια στιγμή θα σταματήσει και θα ηρεμήσουν. Μάλιστα όταν γύρισα στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου το μόνο που μου είπαν όταν με αγκάλιασαν ήταν: "Τώρα θα κοιμηθούμε ήσυχοι". Τους χρωστάω πολλά και τους ευχαριστώ».

Η μία μοίρα που έκανε τη διαφορά

Όσο για το τελευταίο εγχείρημα που ήταν να πατήσει την υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής η 31χρονη ορειβάτης είπε: «Ξεκίνησα την αποστολή στις 15 Δεκεμβρίου. Μετά από 10 ημέρες σε ακραίες θερμοκρασίες είχα εγκλιματιστεί. Αυτό μου επέτρεψε πέρα από την κατάληψη της υψηλότερης κορυφής να καλύψω και την απόσταση μία μοίρας και από τον 89ο παράλληλο να βρεθώ στον 90ο που είναι ο νότιος πόλος. Αυτή η απόσταση μίας μοίρας είναι 111 χιλιόμετρα. Ηταν μία τεράστια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

«Το μεγάλο ευχαριστώ»

Η Χριστίνα Φλαμπούρη σε κάθε της αναφορά δεν παραλείπει να ευχαριστεί την εργοδοσία, αλλά και τους συναδέλφους της στο τμήμα μάρκετινγκ της
Phillip Morris International: «Από τον πρόεδρο, τους συναδέλφους και όλα τα παιδιά στην ομάδα μου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ειδικά τα παιδιά της ομάδας μου κάλυψαν την απουσία μου και έπιασαν τους στόχους που είχαμε θέσει εξ αρχής και για αυτό τους είμαι υπόχρεη. Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου Nivea, Mapei, Cardlink και North Face».

ΑνταρκτικήΠροκόπης ΠαυλόπουλοςΧριστίνα Φλαμπούρη