Αθλητισμός|21.02.2020 00:18

Europa League: Συντριβή για ΑΠΟΕΛ, ψυχρολουσία για Αγιαξ, τρομερή Ρέιντζερς!

Newsroom

Η εκπληκτική Χετάφε έκανε τον Άγιαξ να μοιάζει με κομπάρσο και απέσπασε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης (2-0), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένη από το 1-1 στην έδρα της Μπριζ. Ο ΑΠΟΕΛ συνετρίβη από τη Βασιλεία στην έδρα του (0-3) και αποχαιρετά το Europa League, η Γουλβς διέλυσε την Εσπανιόλ (4-0) και η Ρέιντζερς έκανε επική ανατροπή επί της Μπράγκα μετατρέποντας το 0-2 σε 3-2!

Δεν είναι τυχαίο πως μετά την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, η Χετάφε είναι η πιο συνεπής βαθμολογικά ισπανική ομάδα. Ο τρόπος που παίζει δεν είναι ελκυστικός, αλλά έχει τον τρόπο να επιβάλλει σε κάθε παιχνίδι την δύναμη και τα πνευμόνια των παικτών της. Μπορεί το όνομα του Άγιαξ να ήταν μεγαλύτερος, αλλά στο χορτάρι η ομάδα του Χοσέ Μπορδαλάς σφυροκόπησε για 90 λεπτά τον Αίαντα. Μπορεί το 2-0 να μην αποτυπώνει τέτοια κυριαρχία, όμως οι Ολλανδοί τελείωσαν το ματς χωρίς τελική στην αντίπαλη εστία, πέφτοντας πάνω στο απόλυτο ισπανικό τείχος. Ο ιστορικός θρίαμβος είχε βραζιλιάνικο χρώμα, αφού δύο γκολ από Ντέιβερσον (36’) και Κένεντι (93’) φέρνουν τον Άγιαξ για τα καλά στο καναβάτσο.

Απόσβεση ο Ερικσεν

Την δική του απόσβεση αρχίζει να κάνει ο Κρίστιαν Έρικσεν. Η Ίντερ έπαιξε τόσο, όσο στην Βουλγαρία και χρειάστηκε ένα γκολ του Δανού προς το τέλος με συρτό σουτ εκτός περιοχής για να ανοίξει τον δρόμο για το 0-2 στην έδρα της Λουντογκόρετς που οριστικοποιήθηκε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Λουκάκου.

Απόλυτο προβάδισμα πρόκρισης για τους 16 του Europa League πήραν Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με τις επιβλητικές νίκες απέναντι σε Σάλτσμπουργκ (4-1) και Μπασάκσεχιρ (3-1), ενώ ζορίστηκαν πολύ τα φαβορί όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σεβίλλη.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Μπριζ σε μία φάση στην οποία ο Σιμόν Μινιολέ έδωσε ασίστ στον Ντένις, όμως το γκολ του Μαρσιάλ έφερε άμεση απάντηση και το τελικό 1-1. Στη Ρουμανία, η Σεβίλλή ήταν κάκιστη, βρέθηκ κι αυτή πίσω στο σκορ από πέναλτι του Τζόκοβιτς στο 66ο λεπτό, όμως η Κλουζ δεν άντεξε και το τέρμα του Ελ-Νεσίρι έφερε σκορ πρόκρισης για τους Ανδαλουσιανούς (1-1), που τα χρειάστηκαν.

Βαριά ήττα στην Κύπρο

Ο ΑΠΟΕΛ του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν παρουσίασε καθόλου καλό  πρόσωπο στη σημερινή αναμέτρηση με την Βασιλεία. Η ομάδα από την Ελβετία ήταν σαφώς ανώτερη και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, μιας και πήρε τη νίκη με 3-0.

Ενας αγώνας με αντιπάλους μια ομάδα που διεκδικεί θέση στην 4άδα της Premier League και την τελευταία της La Liga, είχε μάλλον το φυσιολογικό αποτέλεσμα, καθώς η Γούλβς έκανε κομμάτια την Εσπανιόλ στο Μολινό. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο είχε σε σούπερ μέρα τον Πορτογάλο εξτρέμ, Ντιόγο Ζότα, ο οποίος έβαλε τρία γκολ, ενώ το άλλο τέρμα σημείωσε με εκπληκτικό βολέ εκτός περιοχής ο μετρ του είδους, Ρουμπέν Νέβες, με την ρεβάνς στην Καταλονία να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία.

Ασύλληπτη ανατροπή η Ρέιντζερς

Νίκη που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ακόμα και ο προπονητής της, Στίβεν Τζέραρντ πήρε η Ρέιντζερς. Οι Σκωτσέζοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 από την Μπράγκα, όμως με απόλυτο πρωταγωνιστή τον γιο του Γκεόργκε Χάτζι, Ιάνις, ο οποίος έβαλε δύο γκολ, γύρισαν το ματς και πήραν τη νίκη με 3-2 και προβάδισμα πρόκρισης. Ο Αρίμπο πέτυχε το άλλο γκολ για το club της Γλασκώβης.

Στα άλλα παιχνίδια, η Λεβερκούζεν με Αλάριο και Χάβερτζ νίκησε 2-1 την Πόρτο και όλα έμειναν ανοικτά, ενώ η Ρόμα με το ιταλικό 1-0 πήρε κεφάλι για την πρόκριση μετά το 1-0 σε βάρος της Γάνδης στο Olimpico. Ανατροπή έκανε και η Βόλφσμπουργκ με αντίπαλο την Μάλμε (2-1), ενώ η Αλκμααρ με πέναλτι στο φινάλε απέφυγε την εντός έδρας ήττα από την Λιντζ και άφησε τα πάντα ανοικτά για την ρεβάνς (1-1).

Αποτελέσματα

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-1

(81' Λακαζέτ)

Κλουζ - Σεβίλλη 1-1

(58’ πεν. Τζόκοβιτς / 82’ Ελ-Νεσίρι)

Μπριζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

(15’ Ντένις / 36’ Μαρσιάλ)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης - Σάλτσμπουργκ 4-1

(12’, 43’, 53’ Καμάντα, 56’ Κόστιτς / 85’ Χουάνγκ)

Κοπεγχάγη - Σέλτικ 1-1

(52’ Ν’ Ντόι / 14’ Εντουάρ)

Χετάφε - Άγιαξ 2-0

(38’ Ντέιβερσον, 93’ Κένεντι)

Λουντογκόρετς - Ίντερ 0-2

(71’ Έρικσεν, 95' πεν. Λουκάκου)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπενφίκα 2-1

(56’ Άλαν Πάτρικ, 72’ Κοβαλένκο / 66’ πεν. Πίτσι)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας - Μπασάκσεχιρ 3-1

(3’ Κοάτες, 44’ Σπόραρ, 51’ Βιέτο / 77’ πεν. Βίστσα)

ΑΠΟΕΛ - Βασιλεία 0-3

(16' Πετρέτα, 53' Στόκερ, 66' Καμπράλ)

Γουλβς - Εσπανιόλ 4-0

(15' Ζότα, 52' Ρούμπεν Νέβες, 67', 81' Ντιόγκο)

Λεβερκούζεν - Πόρτο 2-1

(29' Αλάριο, 57' πέν. Χάβερτζ - 73' Ντίας)

Αλκμάαρ - Λίντσερ 1-1

(86' πέν. Κουπνέινερς - 26' Ραγκούζ)

Βόλφσμπουργκ - Μάλμε 2-1

(49' Μπρέκαλο, 62' Μεχμέντι - Θέλιν)

Ρόμα - Γάνδη 1-0

(13' Πέρες)

Ρέιντζερς - Μπράγκα 3-2

(67', 82' Χάτζι, 75' Αρίμπο - 11' Φρανσέρχιο, 59' Αμπελ Ρουίς)

Πηγή: SDNA

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΧετάφεποδόσφαιροEuropa LeagueΑγιαξ