Αθλητισμός|22.02.2020 18:49

Λαμόνικα: «Υπάρχουν παντού ηλίθιοι, είμαι καλά»

Newsroom

Οι διαιτητές Λουίτζι Λαμόνικα και Έμιν Μόγκουλκοτς, που δέχθηκαν επίθεση στο ταξί που τους μετέφερε το βράδυ της Παρασκευής (21/2) μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα έκαναν τις πρώτες δηλώσεις για το απεχθές περιστατικό.

Ο Λαμόνικα μίλησε στη Gazzetta dello Sport: «Οι ηλίθιοι υπάρχουν παντού. Είμαι καλά. Χτύπησα στο πηγούνι και το χέρι, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαι έτοιμος να σφυρίξω το επόμενο παιχνίδι», τόνισε. Ο Μόγκουλκοτς εξήγησε τι έγινε στην «Tivibuspor»: «Χτύπησαν το αριστερό πλαϊνό παράθυρο αρκετές φορές, έσπασαν το τζάμι και κάποια κομμάτια από το γυαλί, χτύπησαν τον Λουίτζι στο πρόσωπο. Δεν υπήρχαν πινακίδες στη μηχανή αυτών που μας επιτέθηκαν. Φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο, οπότε δεν μπορούσαμε να τους δούμε».

Έξαλλος με την επίθεση ο Μάικ Τζέιμς

Έξαλλος με την επίθεση δήλωσε και ο Αμερικανός γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άλλοτε του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς. «Προσεύχομαι για ταχεία ανάρρωση. Δεν υπάρχει χώρος στο άθλημά μας ή στη λίγκα για τέτοιες πράξεις βίας. Όποιοι εκεί έξω επέλεξαν να χτυπήσουν κάποιον που προσωπικά θεωρώ φίλο μου, θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή. Δουλειά των φιλάθλων είναι να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Γίνομαι έξαλλος όταν τα πράγματα πηγαίνουν λάθος και χαίρομαι όταν τα πράγματα πηγαίνουν σωστά. Ποτέ δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με σωματική βία οι καταστάσεις. Τραγικό, απλά τραγικό», έγραψε ο Τζέιμς στα social media.

T

Αυγενάκης: «Η αστυνομία πράττει τα δέοντα»

Για την επίθεση στον Λαμόνικα τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που σχολίασε στον λογαριασμό του στο twitter: «Ο Αθλητισμός δεν παράγει βία. Βία προκαλούν και μεταχειρίζονται όσοι επιδιώκουν να την χρησιμοποιήσουν, μέσω του αθλητισμού, για δικούς τους σκοπούς. Χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τον αθλητισμό. Η ελληνική αστυνομία πράττει τα δέοντα και για την επίθεση εναντίον των διαιτητών».

T

μπάσκετδιαιτητέςEuroleagueΠαναθηναϊκόςΜπαρτσελόνα