Αθλητισμός|21.10.2018 00:45

ΠΑΟΚ: Η Βουλή ψηφίζει για τη νέα Τούμπα

Αντώνης Τσακαλέας

Το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα του σταδίου της Τούμπας έγινε χθες, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο να γνωστοποιεί την υπογραφή της διάταξης παραχώρησης των στρεμμάτων που αποτελούν τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας. Χθες το μεσημέρι, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου δημοσιεύτηκε δελτίο Τύπου, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ολοκληρώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία η επεξεργασία της διάταξης για την παραχώρηση οικοπέδου του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) στον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του, υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και αποστέλλεται προς ψήφιση στη Βουλή». Δεν διευκρινίζεται αν η παραχώρηση θα γίνει στον ΑΣ ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχει και μια λεπτομέρεια, που ήταν και ο λόγος της καθυστέρησης που καταγράφηκε από την ημέρα της επίσκεψης του Π. Καμμένου στην Τούμπα μέχρι την υπογραφή της διάταξης. Αυτή δεν είναι άλλη από την εμπλοκή και άλλων υπουργείων, προκειμένου η διάταξη παραχώρησης που έχει πλέον υπογραφεί, όταν ψηφιστεί από τη Βουλή, να μην αποτελεί απλά ένα παραχωρητήριο της έκτασης, αλλά να περιλαμβάνει και λεπτομέρειες που αφορούν τη χρήση του χώρου.

Οι «ασπρόμαυροι» από την πρώτη μέρα τηρούν στάση αναμονής, καθώς οι πρώτες τοποθετήσεις από την πλευρά τους ίσως να προκύψουν μετά την ψήφιση της διάταξης, που θα σφραγίσει την παραχώρηση των στρεμμάτων. Αυτό αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Οριστικά εκτός ο Πέλκας

Οι αρχικοί φόβοι των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αναφορικά με τον τραυματισμό του Δημήτρη Πέλκα επιβεβαιώθηκαν, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να τίθεται εκτός αγωνιστικής δράσης για δέκα ημέρες. Οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο ποδοσφαιριστής έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού στους στροφείς μυς του ισχίου. Ο Πέλκας θα απουσιάσει όχι μόνο από την αναμέτρηση με τον Αρη, αλλά και από αυτήν με τη Βίντι, ενώ η πορεία της αποθεραπείας θα κρίνει το αν θα μπορέσει να προλάβει τον αγώνα της 8ης αγωνιστικής, όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αρχίσει από χθες να καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας στο μυαλό του το κακό σενάριο, που ήθελε τον Πέλκα να μπαίνει στο δελτίο των απόντων, δίπλα στον Μαουρίσιο, κάτι που σημαίνει πως ο άξονας του «Δικεφάλου του Βορρά» θα αλλάξει κατά τα 2/3, καθώς τόσο ο 24χρονος Ελληνας όσο και ο 31χρονος Βραζιλιάνος αποτελούσαν μόνιμες επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού στην ενδεκάδα. Οι τελικές δοκιμές του Ρουμάνου τεχνικού αναμένεται να γίνουν σήμερα, με τους Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί να μπαίνουν στην εξίσωση κάλυψης της θέσης του Πέλκα, τη στιγμή που δεν είχε ακόμα απαντηθεί το ερώτημα που αφορούσε τον αντικαταστάτη του Ζοσέ Μαουρίσιο, εκεί που οι πρώτοι υποψήφιοι είναι οι Πόντους Βέρνμπλουμ και Εβγέν Σάχοφ.

Το ματς με τον ΠΑΟ

Εντεκα ημέρες πριν από την καθορισμένη διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (28/10), η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απέστειλε έγγραφο στη Super League ΣΟΥΡΩΤΗ γνωστοποιώντας την αδυναμία της να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή της, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στη μετάθεσή της για την επόμενη μέρα (29/10). Με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να υποδέχεται τη Βίντι στις 25/10, δεν είναι δυνατό ο ορισμός του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στις 27/10. Το αίτημα αυτό θα φέρει αυτόματα και μετάθεση του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο, που είχε οριστεί για τις 31/10 

ποδόσφαιροΠΑΟΚΤούμπα