Αθλητισμός|26.02.2020 00:07

Champions League: «Βομβάρδισε» το Λονδίνο η Μπάγερν - Προβάδισμα κι η Μπάρτσα

Newsroom

Φαβορί ήταν πριν από τα παιχνίδια σε Νάπολη και Λονδίνο, φαβορί παραμένουν και μετά τη λήξη των πρώτων αγώνων μολονότι έπαιξαν στην έδρα των αντιπάλων τους. Η Μπαρτσελόνα απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Νάπολι και κρατάει ξεκάθαρα την τύχη στα χέρια της καθώς η ρεβάνς στο Καμπ Νόου της δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, ενώ η Μπάγερν Μονάχου μπορεί ήδη να ετοιμάσει... βαλίτσες για την προημιτελική φάση του Champions League, καθώς το επιβλητικό πέρασμά της από την έδρα της Τσέλσι, μόνο με ένα μεγάλο θαύμα θα μπορέσουν να το υπερκαλύψουν οι Λονδρέζοι στο Μονάχο.

Στο Στάνφορντ Μπριτζ η Μπάγερν προκάλεσε τρόμο καθώς «βομβάρδισε» το σπίτι της Τσέλσι. Με διπλό χτύπημα του Γκναμπρί σε διάστημα τριών λεπτών, έπειτα από δύο ασίστ του Λεβαντόβσκι, η Μπάγερν πέτυχε δύο γκολ στο 51' και το 54', ενώ ο Λεβαντόβσκι έγραψε το εκκωφαντικό 0-3 στο 76' υπενθυμίζοντας στην ποδοσφαιρική Ευρώπη πως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το βαρύ brand της Μπάγερν Μονάχου. Στο 83' η Τσέλσι έχασε και τον Αλόνσο λόγω αποβολής...

Την ίδια ώρα στο Σαν Πάολο της Νάπολη, στον... ναό του ποδοσφαίρου όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα... θεοποιήθηκε, ο διάδοχός του στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο Λιονέλ Μέσι απογοήτευσε τους θαυμαστές του καθώς δεν θύμισε Ντιέγκο. Πάντως οι Καταλανοί με την ισοπαλία που απέσπασαν (1-1), παρά τη μέτρια εμφάνισή τους, θα πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μην βρεθούν στην οχτάδα της διοργάνωσης. 

Η εξαιρετική Νάπολι που έβαλε δύσκολα στους «μπλαουγκράνα», άνοιξε το σκορ με εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και τρομερό τελείωμα του Μέρτενς στο 30', αλλά η Μπαρτσελόνα βρήκε απάντηση και ισοφάρισε στο 57' με τον Γκριεζμάν. Ο Μανωλάς που έπαιξε και στα 90' λεπτά λίγο έλειψε και πάλι να σκοράρει απέναντι στην ομάδα του Μέσι, ενώ ο Τερ Στέγκεν με τρομερή επέμβαση στέρησε από τη Νάπολι τη δυνατότητα να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Καγεχόν.

Από το 89' η Μπαρτσελόνα έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Βιδάλ, ο οποίος θα απουσιάσει από τη ρεβάνς.

Ντρις ΜέρτενςΛεβαντόβσκιποδόσφαιροChampions LeagueΝάπολιΤσέλσιΜπαρτσελόναΜπάγερν Μονάχου