Αθλητισμός|28.02.2020 11:27

Πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού: Ομάδες για όλα τα γούστα στο Europa League

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια θρυλική πρόκριση επί της Αρσεναλ στο Εμιρεϊτς και πλέον στρέφει την προσοχή του στην κλήρωση για τους «16» του Europa League που πραγματοποιείται στη Νιόν της Ελβετίας το μεσημέρι της Παρασκευής (28/2, 14.00 - Cosmote Sports 1). Στην κληρωτίδα δεν υπάρχουν πια ισχυροί και ανίσχυροι κάτι που σημαίνει πως δεν υφίστανται και περιορισμοί. Ολοι μπορούν να κληρωθούν με όλους...

Μεταξύ των πιθανών αντιπάλων υπάρχουν μεγαθήρια όπως η Ιντερ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχει η πολυνίκης του θεσμού και πάντοτε υπολογίσιμη Σεβίλλη, υπάρχουν τα βαριά χαρτιά της Ρόμα, της Βόλφσμπουργκ, της Λεβερκούζεν και της Σαχτάρ, υπάρχουν οι άκρως επικίνδυνες και ανερχόμενες Χετάφε και Γουλβς, αλλά υπάρχουν και πιο βατοί αντίπαλοι, όπως είναι η Βασιλεία, η Κοπεγχάγη, η Μπασακσεχίρ, η Λίντσερ και η Ρέιντζερς.

Ηδη οι 14 πιθανοί αντίπαλοι για τους «ερυθρόλευκους» έχουν ξεκαθαρίσει, ενώ εκκρεμεί και το 15ο εισιτήριο που θα κριθεί στη ρεβάνς της Σάλτσμπουργκ με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Οι αγώνες για τους «16» του Europa League θα διεξαχθούν στις 12 και στις 19 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, στο ενδιάμεσο από τα παιχνίδια των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος που θα αρχίσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Αναλυτικά οι 15 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι οι εξής:

Σεβίλλη (Ισπανία)

Ρόμα (Ιταλία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ (Αγγλία)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)

Βασιλεία (Ελβετία) 

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Κοπεγχάγη (Δανία)

Ιντερ (Ιντερ)

Χετάφε (Ισπανία)

Γουλβς (Αγγλία)

Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)

ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία)

Ρέιντζερς (Σκωτία)

* Η 16η ομάδα θα είναι μία εκ των Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (24.000) ή Σάλτσμπουργκ (54.500)

ΟλυμπιακόςκλήρωσηποδόσφαιροEuropa League