Αθλητισμός|28.02.2020 15:08

Γουλβς: Το δημιούργημα του Νούνο Εσπίριτο βάζει δύσκολα στους μεγάλους

Newsroom

Ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του τη Γουλβς στους «16» του Europa League. Κι αν μη τι άλλο είναι μια κλήρωση που δεν μπορεί να... διαβαστεί εύκολα δεδομένου ότι πρόκειται αφενός για μια εξαιρετική, υψηλού επιπέδου, ομάδα που κοιτάζει τους μεγάλους της Premier League κατάματα, αφετέρου δεν διαθέτει το βαρύ όνομα και το ισχυρό brand που μπορεί να τρομάξει τους «ερυθρόλευκους»...

Η Γουλβς είναι μια απ' τις πολύ καλές ομάδες της Premier League. Μολονότι δεν διαθέτει την αίγλη και το ρόστερ της Λίβερπουλ, της Γιουνάιτεντ, της Σίτι, της Τσέλσι, της Τότεναμ και της Αρσεναλ, και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, αποτελεί την ομάδα που χάνει πιο δύσκολα απ' όλους μετά την ανίκητη Λίβερπουλ. Είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο του ανερχόμενου Πορτογάλου κόουτς Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος είχε περάσει ένα φεγγάρι κι απ' τον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα, έχει υποστεί μόλις έξι ήττες, όσες και η Σίτι του Γκουαρντιόλα, ενώ απέχει πέντε βαθμούς από την τέταρτη θέση του Champions League και μόλις δύο από το Europa League.

Στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η Γουλβς διένυσε μία μεγάλη πορεία ξεκινώντας την πορεία της από τον δεύτερο γύρο του Europa League στις 25 Ιουλίου. Πρώτος αντίπαλος ήταν οι Κρουσέιντερς το εμπόδιο της οποίας πέρασε εύκολα με συνολικό σκορ 6-1. Στη συνέχεια, αντιμετώπισε την Πιούνικ Ερεβάν την οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 8-0. Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο κέρδισε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων παίζοντας με την Τορίνο. Οι Λύκοι πήραν προβάδισμα με 3-2 στην Ιταλία, ενώ σφράγισαν την πρόκριση στην έδρα τους με σκορ 2-1.

Στους ομίλους, η Γουλβς υπέστη μόλις μία ήττα στον πρώτο αγώνα από την Μπράγκα (1-0 εκτός έδρας) και είχε μία ισοπαλία πάλι απέναντι στην πορτογαλική ομάδα με 3-3 εκτός έδρας, ενώ επικράτησε των Μπεσίκτας και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Για τη φάση των «32», αντιμετώπισε την Εσπανιόλ και αγκάλιασε την πρόκριση με 4-0 από τον πρώτο αγώνα. Στη ρεβάνς, η Γουλβς ηττήθηκε με 3-2 με τον Ποντένσε να μοιράζει την ασίστι για τον δεύτερο γκολ.

Ο κόουτς

Πρόκειται για μία ομάδα που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προπονητή της. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ανέλαβε τη Γουβλς το καλοκαίρι του 2017. Τότε που διαδέχθηκε τον επίσης γνώριμό μας από το πέρασμά του από τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό Βόλου, Χάβι Γκράθια.

Στο παρελθόν έχει ακόμα διατελέσει πρώτος προπονητής σε Ρίο Άβε, Βαλένθια και Πόρτο. Στην πρώτ του χρονιά ως προπονητής των «Λύκων» κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία στην καθιέρωσή της σε αυτά. Συνολικά στο διάστημα που βρίσκεται εκεί μετρά σε 143 συνολικά ματς, 75 νίκες, 34 ισοπαλίες και 34 ήττες.

Η έδρα

Έδρα της Γουλβς είναι το «Μολινό» χωρητικότητας 32.050 θεατών. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό αγγλικό γήπεδο, που όμως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να πει κανείς πως προκαλεί φόβο στον Ολυμπιακό με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Κατασκευάστηκε το 1889, ενώ ανακατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1991 και το 1993.

Το αστέρι

Εκτός φυσικά του Ντάνιελ Ποντένσε τον οποίο ο Ολυμπιακός γνωρίζει πολύ καλά, υπάρχει ένας παίκτης στο ρόστερ της Γουλβς που ξεχωρίζει και ο οποίος αποτελεί κίνδυνο για κάθε άμυνα που βρίσκει απέναντί του. Ο λόγος για τον 28χρονο σέντερ φορ, Ραούλ Χιμένεθ, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Μπενφίκα έναντι του ποσού των 35 εκατ. ευρώ και έχει ήδη φροντίσει στην πορεία της σεζόν να δικαιολογήσει και με το παραπάνω το ποσό ρεκόρ στην ιστορία του κλαμπ που δαπανήθηκε για αυτόν. Σε 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 21 τέρματα και έχει μοιράσει 10 ασίστ.

Premier LeagueΓουλβςEuropa League