Αθλητισμός|01.03.2020 22:34

Η Ξάνθη στερεί το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ! Στο -7 από τον Ολυμπιακό

Αντώνης Τσακαλέας

Τα απόνερα της εντός έδρας ήττας από τον Ολυμπιακό έγινε κύμα για τον ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, με το τελικό 1-1 να φέρνει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο -7 από την πρώτη θέση μετά και τη νίκη των Πειραιωτών επί του Παναιτωλικού, κάνοντας την υπόθεση διατήρησης του τίτλου ακόμα δυσκολότερη. Παράλληλα με τον τίτλο που χάνεται πάντως, τελειώνει μια και καλή και το «ερυθρόλευκο» αφήγημα περί σχέσεων των δύο ομάδων καθώς στα Πηγάδια όχι μόνο έπεσαν κορμιά αλλά η ακριτική ομάδα πάλεψε λυσσαλέα για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα...

Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν μοναδική ευκαιρία στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λημνιό, σε μια αναμέτρηση στην οποία η εικόνα του ΠΑΟΚ και το τελικό αποτέλεσμα οδήγησε τους φιλάθλους του σε αποδοκιμασίες προς τους ποδοσφαιριστές, με το σφύριγμα της λήξης, δείγμας της απογοήτευσης για την έκβαση του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ, στην ουσιαστικά πρώτη του φάση στα καρέ της Ξάνθης. Συγκεκριμένα στο 4' ο «Δικέφαλο του βορρά» αναπτύχθηκε από τα αριστερά με τον Γιαννούλη, με τη μπάλα να καταλήγει μέσω Ελ Καντουρί στον Ακπομ, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Αμπάτ για το 0-1. Η Ξάνθη ισορρόπησε και έδωσε την απάντησή της στο 18'. Στο πρώτο της κόρνερ στην αναμέτρηση, ο Λισγάρας σηκώθηκε στη «καρδιά» της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε μεγάλα περιθώρια στον Πασχαλάκη, σκοράροντας για το 1-1.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ απείλησε ελάχιστα τους γηπεδούχους, με τις ατομικές προσπάθειες του Λημνιού και του Λάμπρου να μην έχουν θετική κατάληξη. Στο 37' ο Φερνάντο Βαρέλα ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Μάτος, με την αγωνία να «χτυπάει κόκκινο» αναφορικά με την κατάσταση του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού καθώς ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (4/3, 21.30) υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 71' με ένα τους του Βιεϊρίνια που έφυγε πάνω από την εστία της Ξάνθης.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έγινε χέρι του Λισγάρα μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή Βρέσκα να ελέγχει για περίπου τρία λεπτά τη φάση και να δείχνει «παίζεται» παρά την οφθαλμοφανή παράβαση. Στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λημνιός έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς το πλασέ του, μέσα από τη μικρή περιοχή, έφυγε άουτ.

Ξάνθη: Αμπάντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Εντουάρντο (85' Θυμιάνης), Καμαρά, Στάρτζεον (95' Τζουρίσκοβιτς), Φόσε, Τερκί, Κοβάσεβιτς (69' Μπαριέντος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα (42' Μάτος), Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο (75' Σφιντέρσκι), Λημνιός, Λάμπρου (64' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Άκπομ.

ΠΑΟΚSuper League 1Ξάνθη ΠΑΕποδόσφαιρο