Αθλητισμός|22.11.2020 02:13

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέταξε την Μπαρτσελόνα, πάτησε κορυφή και βλέπει τίτλο!

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του clasico, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 2-0 και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «Μερένχες» με σκόρερ τους Βινίσιους (71') και Μαριάνο (92') επικράτησαν των Καταλανών, σε μια αναμέτρηση στην οποία ήταν σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και άξιζαν τη νίκη, που είναι η πρώτη τους εντός έδρας για το πρωτάθλημα μετά το 2014!

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Τιμπό Κουρτουά για να μπορέσει να μείνει όρθια καθώς η Μπαρτσελόνα είχε μερικές καλές στιγμές τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει. Στο δεύτερο μέρος έκανε την εμφάνισή της μια Ρεάλ ψυχωμένη, αποφασισμένη και με μεγάλη διάθεση για να πιέσει και να επιτεθεί. Οι Ίσκο και Μπενζεμά έχασα σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Τερ Στέγκεν να κάνει απίστευτη απόκρουση σε σουτ του Ισπανού και ο Γάλλος να στέλνει την μπάλα ξυστά από την από εστία της Μπαρτσελόνα.

Στο 71' ο Βινίσιους από πλάγια θέση νίκησε τον Τερ Στέγκεν κάνοντας το 1-0, με τη Ρεάλ να συνεχίζει να πιέζει, μην έχοντας διάθεση να οπισθοχωρήσει για να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ. Λίγο πριν το φινάλε, ο Ζιντάν έριξε στο παιχνίδι τον Μαριάνο αντί του Μπενζεμά και εκείνος κατάφερε να σκοράρει στο 92', «κλειδώνοντας» τη νίκη της «Βασιλισσας».

Mε την... αύρα ενός παλιού αγαπημένου που βρέθηκε στις εξέδρες, οι Μερένχες πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη επί της ομάδας του Λιονέλ Μέσι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο Μπερναμπέου για να δει από κοντά το clasico που προφανώς του λείπει...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (86' Λούκας Βάθκεθ), Κρόος, Ισκο (76' Μόντριτς), Βινίσιους, Μπενζεμά (91' Μαριάνο).

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Μπουσκέτς, Ουμτιτί, Ζόρντιν Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Αρτούρ (81' Ράκιτιτς), Βιδάλ (69' Μπρέιθγουεϊτ), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Γκριεζμάν (81' Φατί).

clasicoΜπαρτσελόναLa LigaποδόσφαιροΡεαλ Μαδρίτης