Αθλητισμός|08.12.2018 23:51

La Liga: Ο Λιονέλ Μέσι... θύμωσε!

Newsroom

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Λιονέλ Μέσι ήταν πέμπτος στην ψηφοφορία της «Χρυσής Μπάλας». Συν τοις άλλοις, διάβασε δήλωση του Πελέ ότι δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο από το να σκοράρει με το αριστερό πόδι και ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής από αυτόν.

Τι να κάνει και ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα; «Φόρτωσε» και αποφάσισε να απαντήσει εκεί που ξέρει καλύτερα: Στο γήπεδο. Με μια μοναδική παράσταση που περιλάμβανε δύο γκολ με ισάριθμες μαγικές εκτελέσεις φάουλ, μια ασίστ και ένα δοκάρι (!), ο Λέο ηγήθηκε της Μπάρτσα στο θριαμβευτικό 4-0 (17', 65' Μέσι, 26' Ντεμπελέ, 45' Σουάρες) στην έδρα της Εσπανιόλ, μετατρέποντας σε περίπατο το ντέρμπι της Βαρκελώνης.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρέμεινε πρωτοπόρος για ακόμα μια αγωνιστική στην La Liga, όπου πλέον την δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τους «Μπλαουγκράνα», μοιράζονται Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Χωρίς να βγάλουν μάτια με την απόδοσή τους, οι «Ροχιμπλάνκος» επικράτησαν εντός έδρας της Αλαβές με 3-0 (25' Κάλινιτς, 82' Γκριεζμάν, 87' Ρόδρι) και έπιασαν στην βαθμολογία τους Σεβιλιάνους.

Οι οποίοι, βέβαια, έχασαν στις καθυστερήσεις το «τρίποντο» στην έδρα της Βαλένθια, μένοντας στο 1-1 (90' Ντιακαμπί – 55' Σαράμπια).

Λιονέλ ΜέσιαποτελέσματαLa Liga