Αθλητισμός|25.10.2018 21:07

Εθνική ομάδα: Ο Αγγελος Αναστασιάδης πήρε το χρίσμα!

Γιάννης Σκόκας

Την περασμένη Κυριακή, λίγη ώρα μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Αρη στο «Κλ. Βικελίδης», έγινε το καθοριστικό ραντεβού του Βαγγέλη Γραμμένου με τον Αγγελο Αναστασιάδη με φόντο τον πάγκο της Εθνικής ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο 65χρονος προπονητής συναντήθηκαν στα γνώριμα γι' αυτούς λημέρια της Θεσσαλονίκης, όπου ουσιαστικά έδωσαν τα χέρια. Είχε προηγηθεί το ραντεβού τού επικεφαλής της Ομοσπονδίας με τον απερχόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος ενημερώθηκε αρμοδίως για την απόφαση της ΕΠΟ να διακόψει τη μεταξύ τους συνεργασία έπειτα από τρία χρόνια.

«Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή στο Nations League, όπως και τα αποτελέσματα» τόνισε χθες ενώπιον των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο Γραμμένος εξηγώντας ότι «χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ στην Εθνική διότι έρχονται κρίσιμοι αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2020» και πρόσθεσε αναφορικά με την πρόσληψη Αναστασιάδη ότι «προκρίθηκε η επιλογή Ελληνα προπονητή προκειμένου να μεταδώσει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται: την εθνική συνείδηση, τη μαχητικότητα και την προσήλωση στην Εθνική ομάδα».

Η διοίκηση της ΕΠΟ έκρινε πως στην παρούσα φάση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μεγαλύτερη ανάγκη από έναν Ελληνα τεχνικό, ο οποίος δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Και ο Αναστασιάδης είναι δεδομένο πως έχει πλήρη γνώση για κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή. Συν τοις άλλοις, πρόκειται για κοινής αποδοχής άνθρωπο του ποδοσφαίρου με πολλά χιλιόμετρα και ως παίκτης και ως προπονητής, και κυρίως με πολυετή εμπειρία σε πάγκο εθνικής καθώς από το 2004 ως το 2011 βρέθηκε στον πάγκο της Κύπρου.

Το συμβόλαιο του Αναστασιάδη θα έχει διάρκεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 και θα ανανεωθεί αυτόματα εφόσον η Εθνική εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος (μη υπηρεσιακός) Ελληνας κόουτς που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της «Γαλανόλευκης» μετά τον Βασίλη Δανιήλ (απολύθηκε το 2001), θα πιάσει άμεσα δουλειά και θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για το Nations League με την Φινλανδία και την Εσθονία στο ΟΑΚΑ στις 15 και 18 Νοεμβρίου.

Σε τούτα τα ματς ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, πέραν της πρώτης γνωριμίας που θα έχει με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, θα προσπαθήσει να διασώσει το κύρος της Εθνικής -εξαντλώντας παράλληλα και τις λιγοστές πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Nations League- ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2020 που είναι προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

Εθνική ομάδαΕΠΟΑγγελος Αναστασιάδης