Αθλητισμός|03.03.2020 19:36

Κύπελλο Ελλάδας: Με Πέλκα ο ΠΑΟΚ, χωρίς Φορτούνη ο Ολυμπιακός

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα (4/3 - 21.30) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έχει αρχίσει. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τη μίνι προετοιμασία τους για το μεγάλο παιχνίδι και είναι έτοιμες να διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους, μετά την πρόσφατη μονομαχία για το πρωτάθλημα της Super League.

Ο Αμπέλ Φερέιρα που δούλεψε στην τελευταία προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές του στην τακτική προσέγγιση της αναμέτρησης που αναμένεται να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος, επέλεξε στην 20άδα τον Δημήτρη Πέλκα που είχε απουσιάσει από την Ξάνθη λόγω ενοχλήσεων. Στην αποστολή βρίσκονται και οι νεαροί κεντρικοί αμυντικοί Μιχάι και Μιχαηλίδης, καθώς ο Φερνάντο Βαρέλα, θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση στον δεξιό δικέφαλο και θα απουσιάσει τόσο από τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό όσο από τις τρεις πρώτες αναμετρήσεις των πλέι οφ.

Οι 20 παίκτες που επέλεξε ο Φερέιρα στην αποστολή είναι οι: Πασχαλάκης, Παπαδόπουλος, Μάτος, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Ντόουγκλας, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λάμπρου, Λημνιός, Άκπομ, Σφιντέρσκι.

Χωρίς Φορτούνη, αλλά με Σα στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει για ένα ακόμη παιχνίδι στην αποστολή τον Κώστα Φορτούνη, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς τον άφησε εκτός ομάδας για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι μετά τους αγώνες με Άρσεναλ και Παναιτωλικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει στους 22 διαθέσιμους για το ντέρμπι της Τούμπας και τους Χριστοδουλόπουλο, Μορ και Καφού.

Αντίθετα θα έχει μαζί του τον γκολκίπερ Ζοσέ Σα, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του στο κεφάλι στο ματς με τον Παναιτωλικό, ζήτησε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και να αγωνιστεί. Στην αποστολή πάντως επιλέχθηκαν τέσσερις τερματοφύλακες για κάθε ενδεχόμενο, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αγωνιστεί ο Σα. Πίσω του βρίσκονται οι Τζολάκης, Καραργύρης και Παπαδούδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπα, Μπουχαλάκης, Μπουλάρι, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Γκιλιέρμε, Χασάν, Καραργύρης, Λοβέρα, Καμαρά, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Παπαδούδης, Ραντζέλοβιτς, Σα, Σεμέδο, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Τζολάκης, Βαλμπουενά.

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚποδόσφαιροκύπελλο