Αθλητισμός|04.03.2020 11:37

«Καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της Euroleague- Κίνδυνος τιμωρίας του ΣΕΦ

Newsroom

Επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό είναι η έκθεση που συνέταξε η Euroleague αναφορικά με όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Η έκθεση κατέγραψε ελλειπή μέτρα ασφαλείας, την προσπάθεια οπαδών να προσεγγίσουν τα αποδυτήρια όπως και την απόπειρα επίθεσης στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στην έκθεσή που αποκάλυψε το «Sdna.gr» η Euroleague αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την είσοδο του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο, υπήρξε μια προσπάθεια επίθεσης εκ μέρους των οπαδών, όπως έχει παρατηρηθεί στο βίντεο. Σε ένα τέτοιο βίντεο έχει παρατηρηθεί και χρήση λέιζερ από τους οπαδούς των γηπεδούχων». Επιπλέον το κείμενο της έκθεσης αναφέρει: «Υπήρξε γενική έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Το δίχτυ ασφαλείας που τοποθετήθηκε γύρω από το γήπεδο είχε τρύπες που επέτρεπαν την είσοδο διαφόρων οπαδών ακόμα και να στέκονται μπροστά από τις γραμμές του παρκέ. Προς το τέλος του παιχνιδιού ένας μεγάλος αριθμός κόσμου στεκόταν πίσω από τις γραμμές και κρατούσε σημαίες σε περιοχή που είχε καθοριστεί ως περιορισμένη.

Αρκετοί από τους ανθρώπους που κρατούσαν διαπιστεύσεις χωρίς συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο είχαν συμπεριφορά οπαδών, δείχνοντας έλλειψη επαγγελματισμού, με διαδοχικές απειλές προς τους φιλοξενούμενους. Ορισμένοι από αυτούς είχαν επιθετική συμπεριφορά». Επίσης δεν παραλείπει να αναφέρει την ενέργεια 15  οπαδών του Ολυμπιακού να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια, κίνηση που τελικά απέτρεψαν δυνάμεις των ΜΑΤ.
Τα παιχνίδια που κινδυνεύει να παίξει χωρίς τον κόσμο του ο Ολυμπιακός είναι κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (20/03), Ερυθρό Αστέρα (24/03) και Μπαρτσελόνα (09/04), τα οποία είναι και τα τελευταία εντός έδρας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

ΟλυμπιακόςμπάσκετΠαναθηναϊκόςEuroleague