Αθλητισμός|04.03.2020 19:49

Κοροναϊός: Πανικός στο Ισραήλ για 5.300 υποψήφια θύματα που πήγαν γήπεδο!

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Ισραήλ λόγω κοροναϊού. Τα κρούσματα του επικίνδυνου ιού έχουν φτάσει τα 15, δίχως πάντως ακόμη να έχει καταγραφεί θάνατος. Ωστόσο πανικός προκλήθηκε έπειτα από ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας πως ένας 19χρονος οπαδός, ο οποίος παρακολούθησε το ντέρμπι του Τελ Αβίβ μεταξύ της Μακάμπι και της Χάποελ, διαγνώστηκε με τον COVID-19, τον οποίο κόλλησε από συνάδελφό του, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Οι αρχές του Ισραήλ, με μια βεβιασμένη κίνηση, προκάλεσαν πανικό καθώς εξέδωσαν ανακοίνωση-οδηγία με την οποία καλούσαν τους 5.300 φίλους της Χάποελ που βρέθηκαν στο πέταλο των φιλοξενούμενων στο στάδιο Μπλούμφιλντ, να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες καθώς θεωρούντο υποψήφια θύματα για να προσβληθούν από τον κοροναϊό.

(Photo: Oz Moalem)

Οπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε μαζικός πανικός καθώς το υπουργείο Υγείας δέχθηκε χιλιάδες τηλεφωνήματα με αποτέλεσμα να «πέσει» το τηλεφωνικό κέντρο για αρκετή ώρα! Για το λόγο αυτό οι υγειονομικές αρχές της χώρας προχώρησαν σε διευκρινιστική ενημέρωση περιορίζοντας τα άτομα που πρέπει να εξεταστούν και να τεθούν σε κατ' οίκον απομόνωση μόνο σε όσους κάθονταν στις σειρές 43-49 της Θύρας 8 του γηπέδου...

ποδόσφαιροΚορονοϊόςΧάποελ Τελ ΑβίβΙσραήλΜακάμπι Τελ Αβίβ