Αθλητισμός|05.03.2020 00:20

Καρδιά νταμπλούχου και ολική ανατροπή ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό!

Αντώνης Τσακαλέας

Σε ένα ματς απόλυτης ποδοσφαιρικής… τρέλας, ο ΠΑΟΚ, με καρδιά νταμπλούχου έκανε μια απίστευτη ανατροπή και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου καθώς επιβλήθηκε με 3-2 του Ολυμπιακού, αν και στο 8’ βρέθηκε να χάνει με 0-2! Δύο γκολ του Πέλκα και ένα του Μίσιτς έριξαν στο καναβάτσο τους Πειραιώτες, που είχαν προηγηθεί με τέρμα του Χασάν και αυτογκόλ του Ελ Καντουρί. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γιαννουλη. Σε ένα μήνα η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης»...

Η κάθε ομάδα είχε από μια σημαντική απουσία που καταγράφηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Αντρέ Βιεϊρίνια και Ζοσέ Σα τέθηκαν εκτός ημιτελικού με τον πρώτο να έχει ενοχλήσεις και τον δεύτερο να μην αναρρώνει από το χτύπημα που δέχθηκε στο μάτι στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Τη θέση του Βιεϊρίνια πήρε ο Μάτος, ενώ φανέλα βασικού έλαβε και ο Μιχάι, και τη θέση του Σα ο 17χρονος Κώστας Τζολάκης, καθώς εκτός μάχης έχει τεθεί κι ο δεύτερος κίπερ των «ερυθρόλευκων», Μπομπί Αλέν.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σκόραρε δις στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης! Στο 4’ ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια, καθώς ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά δεν μπλόκαρε. Η φάση ξεκίνησε από τακουνάκι του Τσιμίκα στον Βαλμπουενά, ο οποίος φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέο ότι δεν καλυπτόταν, με τους VAR όμως να το εξετάζουν αλλά να μην καταλογίζουν οφσάιντ!  Στο 8’ ο Τσιμίκας από τα αριστερά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Γκιλιέρμε να πιάνει τη κεφαλιά και με την παρεμβολή του Ελ Καντουρί να σημειώνεται το 0-2 σε μια ψυχρολουσία για τον Δικέφαλο.

Το 0-1 από τον Χασάν

Το 0-2 από το αυτογκόλ του Ελ Καντουρί

Παρά την... παγωμάρα όμως, ο ΠΑΟΚ έδωσε την πρώτη του «απάντηση» στο 10’ όταν ο Πέλκας πλάσαρε εύστοχα μετά από σέντρα του Γιαννούλη, ενώ ισοφάρισε στο 12’ με σουτ του Μίσιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, στην αμέσως επόμενη φάση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τον τρόπο για να ισοφαρίσει, με την αναμέτρηση να έχει πάρει απίστευτη τροπή.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν έλειψαν τα νεύρα αλλά και συνολικά άλλες πέντε τελικές, μετά τις πρώτες τέσσερις εύστοχες σε 12 λεπτά. Ο Ολυμπιακός πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 45’ με την κεφαλιά του Σισέ να φεύγει δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Το 1-2 από τον Πέλκα

Το 2-2 από τον Μίσιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός, έχοντας διαπιστώσει την αδυναμία του ΠΑΟΚ στον αέρα, έψαχνε τρόπο για να «γεμίσει» την μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας του «Δικεφάλου του Βορρά», με τον Σισέ στο 47’ να αστοχεί ξανά μέσα από την περιοχή. Στο 52’ ο Ολυμπιακός σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ορθώς ως οφσάιντ.

Κι εν τέλει, στο 68’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Σεμέδο, με τον Δημήτρη Πέλκα να ευστοχεί στην εκτέλεση, παρά την προσπάθεια του Τζολάκη που έπεσε στη σωστή γωνιά.

Το 3-2 από τον Πέλκα

Στο 85’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Δημήτρη Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από φάουλ στον Ραντζέλοβιτς.


ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Μιχάι, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Πέλκας (81’ Σοάρες), Μίσιτς, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (89’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (79’ Λημνιός), Ακπομ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ομάρ (70’ Γκασπάρ), Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας. Γκιλιέρμε, Καμαρά (87’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν, Βαλμπουενά.

ΟλυμπιακόςΚύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚ