Αθλητισμός|04.03.2020 22:40

Παναθηναϊκός: Επιστολές προς την κυβέρνηση για όσα έγιναν στο ΣΕΦ!

Newsroom

Συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς το «τρίτο ημίχρονο» του ντέρμπι της Euroleague στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» κατήγγειλαν επιθέσεις προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, «ντου» οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια και όχι μόνο. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τρίτης (3/3) έκανε λόγο για τρεις τραυματίες αστυνομικούς και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά, καθώς δείχνουν φραστικές επιθέσεις μέχρι και στον Ρικ Πιτίνο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν δεδομένο πως θα αντιδράσουν επίσημα για όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ντέρμπι του ΣΕΦ. Ως εκ τούτου, την Τετάρτη (4/3) έκαναν με ακόμη πιο επίσημο τρόπο τις καταγγελίες τους. Αρχικά, η «πράσινη» ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατά πάντων και δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τα μέλη της αποστολής της στο ντέρμπι.

Επίσης, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε αυτήν γίνεται λόγος για τις επενδύσεις του Γιαννακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ και υπάρχει μήνυμα προς την Πολιτεία, από την οποία ζητούνται παραδειγματικές τιμωρίες.

Το ίδιο έγινε και με τον υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, οι οποίοι επίσης έλαβαν μία «πράσινη» επιστολή. Και εκεί αναλύονται όσα έγιναν ζητώντας θεσμική παρέμβαση. Επίσης, το «τριφύλλι» εκφράζει την απορία του σχετικά με την μέχρι τώρα σιωπή από πλευράς του Υπουργείου.

Επιπλέον, από τον Παναθηναϊκό έστειλαν επιστολή και προς την NOVA, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Euroleague, τονίζοντας πως οι επιθέσεις που καταγγέλλουν πως έγιναν στο ΣΕΦ δεν καλύφθηκαν επαρκώς δημοσιογραφικά από το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης. 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και οι συγκεκριμένες επιστολές:

Με αφορμή τις συνθήκες «ζούγκλας» που επικράτησαν χθες (3/3) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέστειλε επιστολές προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Μαυρωτά, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και προς την FORTHNET MEDIA A.E. με κοινοποίηση στην Euroleague.

Σας τις παραθέτουμε:

Η επιστολή προς τους κ.κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Γεώργιο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

Η επιστολή προς κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η επιστολή προς τη FORTHNET MEDIA A.E. με με κοινοποίηση προς την Euroleague

EuroleagueΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςΔημήτρης Γιαννακόπουλοςμπάσκετ