Αθλητισμός|05.03.2020 16:31

Κοροναϊός: Κανονικά μέχρι νεωτέρας όλοι οι αγώνες, η αφή της φλόγας και η λαμπαδηδρομία

Newsroom

Μολονότι τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία καθώς πλέον έχουν φτάσει τα 31, οι αρμόδιες αρχές διατηρούν ανοιχτές τις πόρτες σε όλα τα γήπεδα της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από το υφυπουργείο Αθλητισμού, έπειτα από την σχετική εισήγηση από το υπουργείο Υγείας, η αγωνιστική δραστηριότητα των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και παρουσία φιλάθλων. Ως εκ τούτου, όλα τα πρωταθλήματα που είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν τις ερχόμενες ημέρες, θα γίνουν κανονικά και με κόσμο στις εξέδρες.

Παράλληλα, κανονικά θα πραγματοποιηθούν τόσο οι τελετές αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των αγώνων του Τόκιο, όσο και η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, όπου αναμένεται να συρρεύσει πλήθος κόσμου.

Αξίζει να τονιστεί πως στην Ιταλία, που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα στην Ευρώπη με τον κοροναϊό, αποφασίστηκε η τέλεση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 3 Απριλίου, ενώ δίχως κόσμο θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας Βαλένθια-Αταλάντα για το Champions League.

ΚορονοϊόςΤελετή αφήςλαμπαδηδρομία