Αθλητισμός|05.03.2020 20:20

Αναβλήθηκε η κλήρωση για τους αγώνες πλέι άουτ της Super League

Newsroom

Την απόφαση αναβολής της κλήρωσης για τις επτά αγωνιστικές των πλέι άουτ του πρωταθλήματος αποφάσισε το δ.σ. της Super League1. Η διοργανώτρια αρχή έκρινε πως δεν μπορούσε να προχωρήσει την διαδικασία από την στιγμή που δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 7 εως 14 παρότι αυτό έγινε για τις πρώτες έξι ομάδες. Θυμίζουμε πως Πανιώνιος, ΑΕΛ και Παναιτωλικός ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή πως θα ασκήσουν έφεση στην υπόθεση της Ξάνθης (ζητώντας τον υποβιβασμό της) καθώς κρίνουν πως έχουν έννομο συμφέρον.

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε την απόφαση για αναβολή των πλέι άουτ «παράλογη» και «εξωφρενική». Σε ανάρτηση του σχετικά με το θέμα έγραψε: «Δυστυχώς ούτε σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές συμβαίνουν. Μόνο στη Ελλάδα του 2020 που όλοι θέλουν να σώσουν το ποδόσφαιρο και όλοι το απαξιώνουν και το ευτελίζουν. Δυστυχώς…».

Αναλυτικότερα η απόφαση της Super League ανέφερε: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1) Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (11 ναι, 2 απόντες, 2 παρών) η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα για τις θέσεις 1 έως και 6 (play off). Οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-6 (play off) θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου.

2) Ψηφίστηκε ομόφωνα η αναβολή της επικύρωσης και της κλήρωσης για τις θέσεις 7 έως και 14 (play out), μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για τις εκκρεμείς υποθέσεις της ΠΑΕ Ξάνθη.

ποδόσφαιροSuper League 1