Αθλητισμός|07.03.2020 17:54

Serie A: Λουκέτο στο Καμπιονάτο αν βρεθεί παίκτης θετικός στον κοροναϊό

Newsroom

H Ιταλία πλήττεται από τον κοροναϊό όσο καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα και οι ποδοσφαιρικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν πιο δύσκολα, καθώς προσωρινά οι αγώνες θα διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες έως και τις 3 Απριλίου. 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σε δηλώσεις του στο κρατικό Rai Sport, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διακοπής της Serie A, σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής διαγνωσθεί με τον κοροναϊό: «Αν ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη Serie A εντοπιστεί θετικός στον κοροναϊό, τότε δεν αποκλείουμε το γεγονός να διακοπεί ολόκληρη η σεζόν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να υιοθετήσουμε ό,τι μέτρο είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των αθλητών. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».

Ήδη έξι αγώνες της Serie A για την 27η αγωνιστική έχουν αναβληθεί. «Το να παίζεις πίσω από κλειστές πόρτες δεν είναι ολοκληρωμένος αγώνας. Αλλά το να βλέπει ένας πρόεδρος το δικό του συμφέρον, τότε δεν στέλνει καλό μήνυμα για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όποιος βλέπει μόνο το δικό του κομμάτι αντιπροσωπεύει τον αργό θάνατο του αθλητικού μας συστήματος», πρόσθεσε ο Ιταλός αξιωματούχος.

T

ΚορονοϊόςποδόσφαιροSerie A