Αθλητισμός|11.03.2020 11:44

Υπογράφει ο Παναγιώτης Γιαννάκης! Επτασφράγιστο μυστικό η ομάδα

Newsroom

Ταράζει τα νερά ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή καθώς υπογράφει συμβόλαιο με κορυφαία ομάδα. Ο θρύλος του μπάσκετ, που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, βγαίνει ξανά στο προσκήνιο καθώς έχει στα χέρια του μια πολύ δυνατή πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται μια ανάσα από τη συμφωνία με ομάδα με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς.

Πρόκειται για μια είδηση που σκάει σαν βόμβα στον αθλητικό χώρο και όχι μόνο καθώς ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα με απήχηση και αναγνώριση σ' ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ο ίδιος μέχρι να πέσουν οι υπογραφές τηρεί σιγή ιχθύος ως προς την ομάδα, όμως είναι θέμα ημερών -ίσως και ωρών- έως ότου υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση. Ο «δράκος» δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει τις φήμες που τον θέλουν να δίνει τα χέρια με κορυφαία ομάδα με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Οπως ακούγεται πάντως στους μπασκετικούς κύκλους, o θρύλος του ελληνικού μπάσκετ είναι στην τελική ευθεία για τη συμφωνία.

Μια πορεία από... χρυσάφι

Η πορεία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον χρόνο καταδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς του και της επίδρασης που είχε στον ελληνικό αθλητισμό. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους σπουδαιότερους μπασκετανθρώπους που έβγαλε η Ελλάδα με τεράστια συμβολή στη γιγάντωση του αθλήματος τόσο με τις επιδόσεις του ως παίκτης, όσο και με τις προπονητικές του επιτυχίες.

Μεγαλούργησε με τη φανέλα του Αρη με τον οποίο κατέκτησε επτά πρωταθλήματα Ελλάδας και έξι Κύπελλα, ενώ με τον Παναθηναϊκό σήκωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1996 κι ένα Κύπελλο. Με την Εθνική ομάδα ήταν αρχηγός στο ιστορικό Ευρωμπάσκετ του 1987, ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση και στο Ευρωμπάσκετ του 1989.

Με τον «δράκο» στον πάγκο, η Εθνική πέτυχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, μετά την εποχή που ο ίδιος φορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο. Το 2005 ήταν ο κόουτς που οδήγησε τη Γαλανόλευκη στην πρώτη θέση της Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ, ενώ το 2006 ήταν και πάλι ο καθοδηγητής στο αποκαλούμενο «Επος της Σαϊτάμα» με την ιστορική επικράτηση επί των ΗΠΑ και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας...

Οι κορυφαίες στιγμές του «δράκου»

Το Ευρωμπάσκετ του 1987

Το Ευρωμπάσκετ του 2005

Το έπος της Σαϊτάμα

Οι τίτλοι και οι πορείες με τον Αρη

Το ευρωπαϊκό του '96

Παναγιώτης Γιαννάκης