Αθλητισμός|10.03.2020 11:28

Ώρα πρόκρισης για την ΑΕΚ- Αντιμετωπίζει στην Γερμανία την Βόννη

Newsroom

Να σφραγίσει την παρουσία της στην προημιτελική φάση του Basketball Champions League της FIBA, θα προσπαθήσει η ΑΕΚ (10/3, στις 21.00, ERTSports) στην «Telekom Dome» απέναντι στην Βόννη. Θυμίζουμε  πως το BCL υιοθέτησε το σύστημα διεξαγωγής «best of  three» στην φάση των «16» και των «8», κάτι που σημαίνει πως δεν παίζουν ρόλο οι διαφορές πόντων και στην επόμενη φάση περνάει η ομάδα που θα κάνει δυο νίκες. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στο πρώτο παιχνίδι της σειράς επικράτησε με 92-85, κάνοντας έτσι ένα καθοριστικό βήμα πρόκρισης. Σε περίπτωση που η «Ένωση» πάρει το εισιτήριο για τους «8» θα τεθεί αντιμέτωπη πιθανότατα με την Νίμπουργκ, η οποία στο πρώτο παιχνίδι κέρδισε εύκολα την Μπαντιρμά  με 22 πόντους διαφορά(92-70). Η Νίμπουργκ κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος που τις δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει σε μια μεγάλη υπέρβαση.  Οι Τσέχοι κατέκτησαν την 1η θέση στον όμιλο τους στην  κανονική διάρκεια με παθητικό μόλις 2 ήττες, διαθέτουν ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ομάδα-φόβητρο για την ΑΕΚ.

Προβάδισμα πρόκρισης μετά τους πρώτους αγώνες για την φάση των «16» απέκτησαν η Τενερίφη(κέρδισε την Οστάνδη με 85-75), η Τούρκ Τέλεκομ(επιβλήθηκε της Μπεσίκτας με 87-78) και η Ντιζόν που κέρδισε την Νίζνι με 88-73. Οι προημιτελικοί αγώνες θα γίνουν 24 ή 25 Μαρτίου και 31 Μαρτίου ή 1η Απριλίου. Αν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί 7 ή 8 Απριλίου.  Θυμίζουμε πως το Final-4 του Basketball Champions League θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Μαΐου σε έδρα που θα οριστεί προσεχώς από την διοργανώτρια αρχή.Δυσκολότερη είναι η αποστολή του Περιστερίου που έχασε από την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ με 91-78 και καλείται την Τετάρτη (11/3) να ισοφαρίσει την σειρά. Η Χάποελ που είναι μια από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης, έχει εκδηλώσει ήδη επιθυμία να διοργανώσει στην έδρα της το Final-4, κάτι που προδίδει και τις βλέψεις της για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Προμηθέας: Απέναντι σε Λοτζέσκι και Ριον Μπράουν

Η παρθενική παρουσία του Προμηθέα σε μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων όπως είναι το Eurocup(η 2η διοργάνωση της Euroleague) εξελίχθηκε ονειρικά για την ομάδα της Πάτρας. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά, αφού εξασφάλισαν την πρόκριση τους στους «16», κατάφεραν να κατακτήσουν την πρωτιά στον όμιλο περνώντας στους «8» , εκεί όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν  σε  σειρά best-of-three την τουρκική Τόφας Μπούρσα με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Πάτρα στις 17/3.  Η αποστολή του Προμηθέα δεν θα είναι εύκολη καθώς η Τόφας διαθέτει μια ομάδα με αξιόλογους αμερικανούς. Εκεί αγωνίζεται πλέον ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού , Ματ Λοτζέσκι. Εκεί παίζει από τον Δεκέμβριο κι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Μάκης Γιατράς, ο Ριόν Μπράουν, που μετά την σύντομη θητεία του στον Παναθηναϊκό μετακόμισε στην Τόφας. Στην αντίπαλο του Προμηθέα αγωνίζεται επίσης ο Σάμι Μέχια(πρώην Λάρισα και ΤΣΣΚΑ), ενώ αίσθηση προκαλούν οι εμφανίσεις του αμερικανού Ντέβιν Ουίλιαμς. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη και της Παρτίζαν αλλά κι αυτή ανάμεσα στην Μάλαγα και την Βενέτσια. Τα ζευγάρια της φάσης των 8 του Eurocup είναι: Παρτιζάν-Ούνικς, Προμηθέας-Τόφας, Μονακό-Μπολόνια, Μάλαγα-Βενέτσια.

Basketball Champions LeagueΠρομηθέαςμπάσκετΠεριστέριΑΕΚ