Αθλητισμός|10.03.2020 13:32

ΠΑΟΚ: Το διοικητικό εφετείο αναγνωρίζει ως μη δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ

Αντώνης Τσακαλέας

Σε απόρριψη του αιτήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την έκδοση προσωρινής διαταγής προχώρησε το διοικητικό εφετείο, με την αιτιολογία να δικαιώνει απόλυτα τους «ασπρόμαυρους» καθώς απεφάνθη πως δεν έχει λόγο να αποδεχθεί το αίτημα του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι δεσμευτική, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος προς την εκδίκαση της υπόθεσης με την εξέταση όλων των στοιχείων.

Από την πρώτη στιγμή, η νομική πλευρά των «ασπρόμαυρων» τόνιζε πως η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, και με αυτό ως «δεδομένο» είχε ζητήσει από το πρωτοβάθμιο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της Super League να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με την πρωτοδίκη να θεωρεί πως η γνωμοδότηση της ΕΕΑ έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Με τον πλέον επίσημο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την απόφαση του διοικητικού εφετείου, η γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει πως στο εφετείο της ΕΠΟ, ο τακτικός δικαστής που θα εξετάσει την υπόθεση, θα πρέπει να μπει στην ουσία της. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην εκδίκαση της υπόθεση από το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League, την ώρα που η πλευρά του ΠΑΟΚ εξηγούσε σε κάθε τόνο το μη δεσμευτικό χαρακτήρα της γνωμοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τόσο η πλευρά του Ολυμπιακού όσο και της ΑΕΛ (πλευρές πλήρως ευθυγραμμισμένες) επέμεναν περί του αντιθέτου και ζητούσαν επιτακτικά από την πρωτοδίκη να μη μπει στην ουσία της υπόθεσης αλλά να εφαρμόσει τις ποινές με βάση την εισήγηση της ΕΕΑ. Το συγκεκριμένο επιχείρημα καταρρίφθηκε οριστικά και αμετάκλητα από το διοικητικό εφετείο.

ΠΑΟΚ: «Κακώς δεν δικάστηκε από το πρωτοβάθμιο η ουσία της υπόθεσης»

Σχολιάζοντας την απόφαση του διοικητικού εφετείου, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σημείωσαν: «Η σημερινή απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των όσων εξαρχής επίμονα διατυπώνουμε. Η απόφαση της ΕΕΑ ΔΕΝ είναι δεσμευτική και κακώς δεν δικάστηκε η ουσία της υπόθεσης στο Πρωτοβάθμιο όργανο της Λίγκας, πράγμα που οφείλει πλέον να κάνει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Για το λόγο αυτό άλλωστε το διοικητικό δικαστήριο δεν διέταξε αναστολή της ποινής, όπως κατηγορηματικά αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης».

ΠΑΟΚΕπιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΞάνθη ΠΑΕΔιοικητικό Εφετείο