Αθλητισμός|10.03.2020 21:00

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη δήλωση Μαρινάκη για κοροναϊό - «Καθαροί» οι παίκτες

Newsroom

Το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού εντοπίστηκε και στον ελληνικό αθλητισμό. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε το μεσημέρι της Τρίτης (10/03) με ανάρτηση στο προφίλ του στα social media, πως προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.  Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ενημέρωσε με κείμενο στα ελληνικά και τα αγγλικά για την κατάσταση της υγείας του: «Ο γνωστός ιός με "επισκέφθηκε" και θεώρησα υποχρέωσή μου να το δημοσιοποιήσω. Νιώθω καλά καθώς λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και πειθαρχώ στις οδηγίες των γιατρών και το ίδιο συνιστώ στους συμπολίτες μου. Περαστικά σε όλους μας».

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ομάδα του Ολυμπιακού, στους οικείους και τους συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και στις ομάδες που αντιμετώπισε πρόσφατα, τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει, όπως και στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ομάδα της αγγλικής Τσάμπιονσιπ, που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εξετάσεις στους παίκτες του Ολυμπιακού

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αν και κανένας τους δεν παρουσίασε συμπτώματα της ασθένειας. Κρίθηκε όμως αναγκαίο για κάθε ενδεχόμενο να υποβληθούν όλοι στις σχετικές εξετάσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και με όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε έρθει τελευταία φορά σε επαφή μαζί τους, αμέσως μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Πάντως τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν αρνητικά. Σε εξετάσεις υποβλήθηκαν και όλοι οι στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη και άνθρωποι του οικογενειακού και επαγγελματικού του περιβάλλοντος και όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά στον κοροναϊό.

Ζήτησε αναβολή του αγώνα η Γουλβς

Αμέσως μετά την είδηση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι έχει προσβληθεί από τον Covid-19, η Γουλβς, ομάδα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (12/03) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τους «16» Europa League, ζήτησε από την UEFA την αναβολή του μεταξύ τους αγώνα, που έχει οριστεί να γίνει πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς την παρουσία θεατών. Ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

«Δεν θέλουμε να παίξουμε με Ολυμπιακό»

Παράλληλα ο προπονητής της Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο Σάντο τόνισε σε συνέντευξή του στο Skysports πως είναι κάθετα αντίθετος στη διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλων, ενώ εξέφρασε και τη βούλησή του να μην πραγματοποιηθεί το παιχνίδι.  «Αν πρέπει να πάμε να παίξουμε το ματς με τον Ολυμπιακό, θα πάμε. Αλλά δεν συμφωνoύμε, δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Δεν συμφωνώ με το να παίζουμε ποδόσφαιρο κεκλεισμένων των θυρών. Το βασικό νόημα του ποδοσφαίρου είναι να ψυχαγωγεί. Εάν οι φίλαθλοι δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο, ποιο το νόημα;», αναρωτήθηκε.

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Δεν είχε συμπτώματα όσο ήταν εδώ»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας προσβλήθηκε από τον κοροναϊό αλλά προσθέτει ότι τα πρώτα του συμπτώματα ήταν κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Παράλληλα ζητάει συμβουλές από επαγγελματίες γιατρούς και από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο ιδιοκτήτης, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Ο κ. Μαρινάκης διαγνώστηκε, αφού πρώτα υπήρξαν τα πρώτα του συμπτώματα στην επιστροφή του στην Ελλάδα χθες το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Νότιγχαμ την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχε δείξει συμπτώματα του ιού. Ο σύλλογος ζητάει συμβουλές από γιατρούς και από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ώστε να διασφαλίσει ότι θα παρθούν τα σωστά μέτρα. Μέχρι τότε, ο σύλλογος δεν θα κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Χειραψία με όλα τα μέλη της Νότιγχαμ!

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε  χειραψία με κάθε μέλος της Νότιγχαμ Φόρεστ κατά την παρουσία του στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Μίλγουολ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Telegraph, Mat Low.

Αρσεναλ: «Κανένα μέλος μας δεν παρουσίασε συμπτώματα»

Μετά τις εξελίξεις στο θέμα του κοροναϊού με την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, η Αρσεναλ ενημέρωσε ότι κανένα από τα μέλη της δεν παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού, έπειτα από την επαφή που είχαν στις 27 Φεβρουαρίου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο παιχνίδι του Europa League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρει η αγγλική ομάδα στην ενημέρωση της, «το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγινε στις 27 Φεβρουαρίου και κανένα από τα μέλη του συλλόγου που ήρθε σε επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Συνεχίζουμε ν' ακολουθούμε και να εφαρμόζουμε το πρωτόκολλο αναφορικά με τον κοροναϊό. Ακολουθούμε τις οδηγίες της Κυβέρνησης για τα θέματα υγείας και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας μας. Πραγματοποιούνται συχνοί καθαρισμοί των χώρων στο Έμιρεϊτς και το προπονητικό μας κέντρο».

ΚορονοϊόςΝότιγχαμ ΦόρεστΟλυμπιακόςΓουλβςΑρσεναλΒαγγέλης Μαρινάκης