Αθλητισμός|11.03.2020 15:30

Champions League: Δοκιμασίες... ανατροπής για Λίβερπουλ και Παρί

Newsroom

Η Αταλάντα και η Λειψία έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Champions League και το μενού της δεύτερης ημέρας (11/3, 22.00, Cosmote TV) των ρεβάνς περιλαμβάνει δύο σπουδαία παιχνίδια με πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Στο Ανφιλντ η Λίβερπουλ υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησε στην έδρα της με 1-0, ενώ η Παρί φιλοξενεί στο «σπίτι» της, που όμως δεν θα έχει κόσμο στις εξέδρες λόγω κοροναϊού, την Ντόρτμουντ που έχει ελαφρύ προβάδισμα χάρη στη νίκη της με 2-1 στη Βεστφαλία.

Για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, που έχει κάνει πολύ μεγαλύτερες ανατροπές (αποκορύφωμα η περσινή απέναντι στην Μπαρτσελόνα που είχε νικήσει 3-0 στο Καμπ Νόου αλλά ηττήθηκε 4-0 στο Ανφιλιντ), το 1-0 μοιάζει ως εφικτός στόχος για να γυρίσει. Ωστόσο, η μέτρια αγωνιστική εικόνα των «κόκκινων» το τελευταίο διάστημα αλλά και ο σκληρός χαρακτήρας που διαθέτει η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.

Πάντως, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στα περισσότερα ευρωπαϊκά γήπεδα υπό τον φόβο του κοροναϊού, το Ανφιλντ θα είναι κατάμεστο από φίλους της Λίβερπουλ γεγονός που πάντοτε λειτουργεί υπέρ της ομάδας του Μερσεσάιντ και εις βάρος κάθε αντιπάλου. Το σημαντικότερο πρόβλημα για τους «κόκκινους» εντοπίζεται στην απουσία του γκολκίπερ Αλισον, ο οποίος αποτελεί κι ένα απ' τα βασικότερα συστατικά στην επιτυχία της Λίβερπουλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τσάμπερλειν,  Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Ατλέτικο: Ομπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Κόκε, Τόμας, Γιορέντε, Σαούλ, Κορέα, Μοράτα

Την ίδια ώρα στο Παρίσι, δίχως φιλάθλους στις εξέδρες, η Παρί θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 απέναντι στην Ντόρτμουντ. Πρόβλημα για τους Παριζιάνους αποτελεί και το γεγονός ότι ο Μπαπέ προέρχεται από ασθένεια, ενώ δεν υπολογίζονται και οι Ερέρα, Μενιέ και Βεράτι. Από την άλλη πλευρά, η Ντόρτμουντ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ρόις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά, Ντι Μαρία, Μαρκίνιος, Γκιγιέ, Νεϊμάρ, Καβάνι, Μπαπέ

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Ζαγκαντού, Χούμελς, Πίστσεκ, Χακίμι, Τσαν, Βίτσελ, Γκερέιρο, Σάντσο, Χάαλαντ, Μπραντ

Μπορούσια ΝτόρτμουντΛίβερπουλChampions LeagueποδόσφαιροΠαρί Σεν ΖερμένΑτλέτικο Μαδρίτης