Αθλητισμός|12.03.2020 10:23

Διακοπή μέχρι νεωτέρας λόγω κοροναϊού στη «δίκη για τα στημένα»

Newsroom

Διακοπή μέχρι νεωτέρας αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης των «28» για τα «στημένα» το πρωί της Πέμπτης (12/3). Αιτία ήταν το αίτημα των δικηγόρων των κατηγορουμένων λόγω κοροναϊού και καθώς εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τα δικαστήρια θα κλείσουν από την Παρασκευή (13/3), πιθανότατα για 15 ημέρες και κανείς δεν ξέρει πότε θα συνεχιστεί η δίκη.

Η δίκη θα συνεχίζονταν με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη αλλά και τις καταθέσεις των Νίκου Γεωργέα και Παντελή Καφέ για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια τον Ιανουάριο του 2013, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. Ο πρώην τεχνικός της Βέροιας ήταν έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις δικηγόρων, όταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος έθεσε ζήτημα άμεσης διακοπής επικαλούμενος προβλήματα υγείας δεδομένου ότι ανήκει στην ευπαθή ομάδα, και παρά την αντίθετη γνώμη του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, όπως είπε.

«Θα ήθελα να έχω αυτοαπομονωθεί. Είμαι στην ευπαθή ομάδα λόγω άλλων προβλημάτων υγείας. Είμαι παρών αλλά ουσιαστικά δεν είμαι» τόνισε ο κ. Δημακόπουλος, ενώ ίδιο αίτημα τέθηκε και από άλλους δικηγόρους.

Ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του και το δικαστήριο έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή, αποφάσισε τη διακοπή. Τυπικά η διακοπή της δίκης είναι μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 19/3. «Μακάρι να περάσει αυτή η περιπέτεια και να ξαναβρεθούμε σύντομα. Λέμε ότι η διακοπή είναι για 15 ημέρες αλλά μάλλον δεν θα είναι. Διακόπτω για την επόμενη συνεδρίαση και βλέπουμε, καταλαβαίνετε όμως, ότι αυτό δεν ισχύει. Καλή δύναμη σε όλους, με το καλό να τα ξαναπούμε και γρήγορα...» ειπώθηκε από το Προεδρείο. 

Δίκη στημέναποδόσφαιρο