Αθλητισμός|12.03.2020 18:01

Βινς Κάρτερ: Ο κοροναϊός πρόλαβε (;) την απόσυρσή του από τα παρκέ

Newsroom

Θεωρείται - και όχι άδικα - ένας από τους καλύτερους dunker όλων των εποχών. Ο λόγος για τον 43χρονο Βινς Κάρτερ ο οποίος αποχαιρετά τελείως απροσδόκητα μία ολόχρυση καριέρα. Και αυτό λόγω του λουκέτου στο NBA εξαιτίας του κοροναϊού. Την ώρα που γίνονταν γνωστό ότι ο σέντερ των Τζαζ Ρούντι Γκομπέρ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας ανάμεσα στους Ατλάντα Χοκς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων οδηγήθηκε στην παράταση και το χρονόμετρο έδειχνε 4:41. Τότε από τον πάγκο των γερακιών δόθηκε η εντολή στον «Air Canada» να βγάλει τη φόρμα του και να περάσει στο παρκέ. 

Τότε όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και χειροκροτούσε συνεχώς τον 41χρονο Βινς. Ήταν έτοιμος να δώσει την τελευταία του παράσταση μπροστά στο κοινό του NBA. Και τι καλύτερο από έναν παίχτη να σκοράρει στο τέλος του τελευταίου του αγώνα. 12,6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Κάρτερ πήρε μόνος του το τρίποντο από την κορυφή και σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 131-136.

«Πόσο παράξενη βραδιά, αλλά είμαι πραγματικά ευγνώμων για τον καθέναν και όλους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού των 22 ετών. Αν αυτό ήταν όντως, ευχαριστώ τους πάντες για την αγάπη και την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Να προσέχετε", έγραψε ο Βινς Κάρτερ στο twitter, παλεύοντας με τα συναισθήματα που τον είχαν καταβάλει» έγραψε στο Twitter ο Βινς Κάρτερ.

T

Ο Κάρτερ έπαιξε για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, όπου έφτασε δύο φορές στο Final Four του τουρνουά NCAA. Το 1998 οι Γκόλντεν Στέιτ τον επέλεξαν στο νούμερο 5 του ντραφτ και στη συνέχεια τον αντάλλαξαν στους Τορόντο Ράπτορς. Το 1999 κέρδισε το βραβείο του ρούκι της χρονιάς ενώ το 2000 κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Το ίδιο καλοκαίρι αγωνίστηκε με την Εθνική στους Ολυμπιακούς αγώνες κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. 

Σε 22 χρόνια καριέρας στο NBA αγωνίστηκε σε 8 διαφορετικές ομάδες (Ράπτορς, Νετς, Μάτζικ, Σανς, Μάβερικς, Γκρίζλις, Κινγκς, Χοκς), ξεπέρασε τις 1500 συμμετοχές, σκόραρε πάνω από 25.500 πόντους, μάζεψε πάνω από 6.500 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε πάνω από 4.500 ασίστ.

ΚορονοϊόςNBAΒινς Κάρτερ